Габрово. По повод Европейската година на културното наследство в Габрово

...
Габрово. По повод Европейската година на културното наследство в Габрово
Коментари Харесай

Габрово: Ден на Белгия ще се проведе в града по повод Европейската година на културното наследство

Габрово. По мотив Европейската година на културното завещание в Габрово ще се организира Ден на Белгия, проведен от Областна администрация Габрово, оповестяват уредниците . Събитието е за поощряване на хората да откриват културното завещание на Европа и да засилят възприятието си на принадлежност към общото ни европейско пространство.
Денят ще започва с българо-белгийски бизнес конгрес, който ще се организира в библиотеката на Техническия университет – Габрово, където повече от 15 български и белгийски компании от хранително-вкусовата и леката индустрия ще промотират своята продукция.
От 15.00 часа Художествена изложба „ Христо Цокев “ ще бъде пространството, където жителите и гостите на града ще могат да видят театър със флагове на асоциация „ Рейнаут “ /Белгия/, работилница за „ цветни аранжименти “, галерия от корици на комикси, една от емблемите на Белгия – шоколада и джаз концерт. С цветната работилница ще се даде опция на габровци да се допрян до Фестивала на цветния килим, който се организира на всеки две години на площад Гранд Плас в Брюксел. Изложбата „ Звездните мигове на белгийския комикс “, предоставена от посланика на Кралство Белгия у нас Н.Пр. Франсоа Бонтан, ще ни потвърди, че комиксът е същинска институция. В 16.00 часа културната стратегия продължава с джаз концерт на Габровски камерен оркестър с диригент Иван Стоянов и гостуващи музиканти Никола Озер /Белгия/ – цигулка, Петър Миланов – китара и Недялко Недялков – дудук.
Официални посетители на събитието ще бъдат Посланикът на Кралство Белгия Н.Пр. Франсоа Бонтан, Консулът на Кралство Белгия Барт Кусенс, господин Огнян Златев – началник на Представителството на Европейска комисия в България, членове на Борда на шефовете на бизнес клуб „ Белгия – България – Люксембург “, кметът на община Габрово.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР