Габриела Георгиева и Йосиф Миладинов се класираха за полуфиналите на

...
Габриела Георгиева и Йосиф Миладинов се класираха за полуфиналите на
Коментари Харесай

ГОРДОСТ! Георгиева и Миладинов се класираха за полуфиналите на Световното в Доха

Габриела Георгиева и Йосиф Миладинов се класираха за полуфиналите на международното състезание по плуване в Доха. И те към този момент са 5 за родния отбор.
Георгиева направи ужасно плуване на 200 м тил и се класира с трето време за полуфиналите с затрупан „ Б “ норматив и време 2:10,86 мин. Това е първо й слизане под 2:11 мин. и доста покрай националния връх на Екатерина Аврамова от 2:10,43 мин.
Също и до норматив „ А “, гарантиращ олимпийската квота – 2:10,39 мин. Досегашното най-хубаво време на Габриела бе 2:11,16 мин.
Това бе втория полуфинал в Катар за състезателката на Кристиян Минковски и столичния Дамини ЛВ след този на 100 м тил.
„ Зная, че мога да покрия норматив „ А “. Исках да го направя още на утринните серии, с цел да ми е умерено – на мен и моя треньора. Това е дълготраен труд. Ще направя всичко допустимо тази вечер да го покрия. С всеки минал ден добивам убеденост. Надявам се да изляза спокойна на полуфиналите “, разяснява Георгиева пред Андрей Демирев за БНТ3.
Най-бърза в пресявките бе американката Клари Кързан с 2:10,50 мин. Само четири състезателка слязоха под 2:10 мин. и една от тях бе Георгиева.
Преди това Йосиф Миладинов се класира с лекост за полуфиналите на 100 м бътерфлай. Състезателят на Спринт-София даде десето време в пресявките, регистрирайки 52,10 сек.
Миладинов има олимпийска квота точно в тази дисциплинираност, на която в Токио стана осми. Националният връх на пловдивчанина е 50,93 сек. от 25 май 2021 година в Будапеща, когато взе среброто на европейското състезание за мъже.
Най-бърз в пресявките на 100 м бътерфлай в Доха беше австриецът Симон Бухер с 51,42 сек.
„ Почувствах се добре. Накрая бях малко изтощен. Ще възвръщам и тази вечер ще съм по-добре. На шанс ще е. Може би би трябвало да потегли малко по-бавно – на чувство, и да се върна по-бързо “, разяснява Миладинов пред БНТ3.
Калоян Братанов остана на 33-о място в сериите на 50 м св. жанр, плувайки над националния си връх – 22,24 сек.
Коко е надалеч от норматив „ А “ – 21,96 сек. Стандарт „ Б “ е 22,07 сек. Полуфиналите на 22,12 сек. затвори словакът Матей Дуса.
Състезаващият се за Гърция Кристиян Голомеев влезе с трето време в полуфиналите. С време 21,70 сек. завоюва предпоследната 11-а серия. Синът на огромния Цветан Голомеев е международен вицешампион от 2019 в дисциплината.
Най-бърз в сериите бе австралиецът Камерън Макевой с 21,13 сек. Това е шестото най-бързо време в историята.
Източник: bgswim.com
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР