Габриела беше на 23 години. Преди да бъде спасена в

...
Габриела беше на 23 години. Преди да бъде спасена в
Коментари Харесай

Тя Докосна Сърцата На България. Катурна Я Сърцето. Преди Малко Почина Габриела

Габриела беше на 23 години. Преди да бъде избавена в парка, животът ѝ е бил извънредно тежък: в началото е взела участие в представления в цирка, само че защото била доста своеволна и сложна за образование, през 2000 година е предадена в пловдивския зоопарк.

Малко след идването си там тя била съществено засегната от другия мечок в зоопарка, Наско, и изгубила едната си предна лапа. След случая двете мечки били разграничени в обособени заграждения. Условията в зоологическата градина били доста несъответствуващи - Габриела трябвало да живее в заграждение с повърхност от по-малко от 20 кв.м.

През 2014 година управата на пловдивския зоопарк помоли " Четири лапи " да помогне на Наско и Габриела и да ги приюти, до момента в който трае ремонтът на оборудването, написа blagoevgrad.utre.bg. Двете мечки бяха преместени в Парка за танцуващи мечки край Белица, който се ръководи от " Четири лапи " и Фондация „ Бриджит Бардо “. Габриела се приспособява доста бързо към новите условия и още през първата зима след идването си изкара своя първи същински зимен сън. Тя беше доста енергична и своенравна дама и се усещаше в действителност отлично в парка.

Вечерта на 6 август гледачите в парка забелязали, че Габриела изпитва компликации при дишането. Макар неотложно да е обезпечена здравна помощ, положението ѝ не се усъвършенства и на идната заран умря. Аутопсията сподели, че Габриела е умряла в резултат на съществени сърдечни проблеми.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР