Габриел: Евроизборите ще са тест за демокрация заради фалшивите новиниТези

...
Габриел: Евроизборите ще са тест за демокрация заради фалшивите новиниТези
Коментари Харесай

Габриел: Евроизборите ще са тест за демокрация заради фалшивите новини

Габриел: Евроизборите ще са тест за народна власт поради подправените вести
Тези европейски избори ще бъдат тест за демокрацията поради мащабите, в които следим феномена подправените вести. Той постоянно е съществувал, само че в този момент е друго поради бързината, с които се популяризират и измеренията, които получават. Това съобщи по бТВ българският еврокомисар Мария Габриел.

„ Какво се случва с подправените сметки? Какво се случва с ботовете? Какво се случва с рекламата? За мен това са значими въпроси, които би трябвало да продължим да адресираме “, сподели тя.

Габриел съобщи, че следва да бъде подготвен първия разбор по въпроса, който след това ще стане месечен. Данните от него ще покажат в коя посока е реализиран прогрес и в коя не.

„ Паралелно с това сътворяваме европейска самостоятелна мрежа от по този начин наречените проверители на информация или фактчекъри. Днес фактчекъри има единствено в 11 държави-членки на Европейски Съюз. Искаме да създадем по този начин, че те дружно с учени и други експерти да имат достъп до платформа за бързо шерване на информация. Няма потребност да чакаме една подправена вест, която е разпозната като по този начин в Полша, да се популяризира в Италия, България или на други места “, уточни Габриел.

На въпрос дали ще бъдат по-защитени идните избори за Европарламент през май от американските, Габриел отговори: „ Това, което ни следва е до март месец да бъде построена система за ранно предизвестие. Органите, отговарящи за киберсигурността дружно с органите, отговарящи за отбрана на персоналните данни, ще работят в тясна съгласуваност, с цел да може оптимално бързо да бъде споделяна офанзива, в случай че тя се зададе. Вече сме го предложили, следва да стане оперативно “.

Нашето предложение е по време на европейските избори във всеки един миг, когато политическите партии употребяват данните, с цел да могат да вършат разбори и да ориентират осведомителния поток, с цел да може да стигне до хората, това да става само и единствено със единодушието на европейския жител, добави Габриел. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР