Гъбите съдържат някои от най-мощните природни лекарства на планетата. Около

...
Гъбите съдържат някои от най-мощните природни лекарства на планетата. Около
Коментари Харесай

Невероятните ползи от консумацията на гъби

Гъбите съдържат някои от най-мощните естествени медикаменти на планетата. Около 100 типа се изследват за техните изгоди за здравето и доста от в действителност се открояват поради способността им да обезпечат голяма поддръжка на вашата имунна система.

Наскоро показани изследвания за гъбите разкриват огромно многообразие от изгоди за здравето, в това число контролиране на тежестта, усъвършенствано хранене, нараснали равнища на витамин D и нараснала имунна система.

Едно от веществата в гъбите е разпознато като евентуално лекарство за рак.

По-нови изследвания демонстрират още, че гъбите имат мощни противовъзпалителни свойства, които могат да бъдат потребни за страдащите от болести като астма, ревматоиден артрит, бъбречна непълнота и увреждане от инсулт.

Важно е да ядете единствено биологично отглеждани гъби. Известно е, че гъбите концентрират тежки метали, както и замърсители на въздуха и водата, тъй че изискванията за здравословно развъждане са сериозен фактор.

Като отбрана против бактериална инвазия, гъбите са развили мощни антибиотици, които също са ефикасни и за нас. Пеницилин, стрептомицин и тетрациклин идват точно от гъбични екстракти.

Заместването на алено месо с бели гъби може да помогне за възстановяване на загубата на тегло.

В едно изследване се открива, че прибавянето на една или две порции сушени гъби има удобен, модулиращ резултат върху функционалността на имунната система.

Друго изследване, извършено върху мишки, открило, че белите гъби усилват адаптивния имунен отговор към салмонела.

Традиционната китайска гъба има вероятни антидепресантни резултати, защищава черния дроб и бъбреците, усилва притока на кръв, оказва помощ да се възстановяват равнищата на холестерола и се употребява за лекуване на хепатит В.

От казаното дотук излиза наяве, че гъбите са измежду най-полезните храни и е добре да ги включвате по-често в диетата си. Преди това обаче се уверете, че те са биологично отглеждани, с цел да се избегнат нездравословните замърсители, които те всмукват от околната среда. Също по този начин избягвайте да събирате гъби в дивата природа, в случай че не сте добре осведомени с тях.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР