Гъбата Ganoderma lucidum и близката ѝ разновидност Ganoderma tsugae е

...
Гъбата Ganoderma lucidum и близката ѝ разновидност Ganoderma tsugae е
Коментари Харесай

Сбогувайте се с умората с помощта на Гъбата Рейши (Линг Ши)

Гъбата Ganoderma lucidum и близката ѝ вариация Ganoderma tsugae е известна най-много като Рейши /наричана по този начин в Япония, което значи гъба фантом/ и като Линг Ши /наричана по този начин в Китай, което значи гъба на безсмъртието/.

Тя е ядлива, като пораства като паразит по изсъхнали плодови дървета и се храни с мъртви растения. В Китай се употребява повече от 3 000 години, като лечебните ѝ изгоди са известни на всички.

В гъбата се съдържат витамини, протеини, минерали, лактони, наситени мастни киселини и други. Линг Ши е ядлива гъба, като може да се употребява и за изработката на тинктури.

Гъбата е богата на антиоксиданти, витамини, макро- и микроелементи. Тя е противотуморно, антибактериално, противовирусно, антиоксидантно и противовъзпалително средство.

Тя оказва помощ при лечението на ракови болести, бронхити, астма, вируси и бактерии, усъвършенства имунитета и се употребява при стрес.

Съвременната медицина е потвърдила, че гъбата има общо влияние, като подтиква производството на хистамин в избрани тъкани (ендокринен ефект) и успокоява нервната система. Гъбата подтиква противовъзпалителните свойства на организма и имунната система.

Рейши оказва извънредно въздействие върху нервната система, като се оправя елементарно със синдрома на хроничната отмалялост. Гъбата се употребяват от много време сполучливо в психиатрията изключително в Япония и Китай. С нейна помощ се контролират разстройства на душeвността, тревожни положения, като оказва помощ даже и при епилепсия.

Гъбата Рейши оказва помощ при доста и разнообразни типове ракови болести, инфаркт, артрит, инсулт, атеросклероза, диабет, сърдечна непълнота, спомага при сърбежи и парения на кожата и предотвратява алергични отоци.

Рейши може да се приема всеки ден – няма отрицателни последствия, като дълготрайното и прилагане укрепва имунната система. Тя унищожава туморните кафези, като би трябвало да се означи, че повода за образуването им в множеството случаи е отслабеният имунитет на тялото.

Изследванията на гъбата са извършени в Япония, като там даже е почнало всеобщо развъждане на гъбата в домашни условия. Лечението с гъбата е дългогодишен развой, който продължава най-малко 4 месеца, по тази причина би трябвало да бъдем търпеливи при лечението с нея.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР