G20: Риши Сунак ще призове Индия да извика „унищожението“ на Владимир Путин на срещата на върха

...
Но Даунинг Стрийт даде ясно да се разбере, че няма
Коментари Харесай

Но Даунинг Стрийт даде ясно да се разбере, че няма да има промени в имиграционната политика на Обединеното кралство като част от сделката - макар и краткосрочна бизнес визите ще бъдат предмет на обсъждане.

Руската инвазия - която Индия отказа да осъди - заплашва да засенчи срещата на върха на най-богатите страни в света, която се провежда в Ню Делхи за първи път.< /p>

Когато г-н Сунак тръгна за пътуването, говорителят на министър-председателя каза: „Ще използваме всяка възможност, за да покажем подкрепата си за Украйна и допълнително да насърчим глобалната подкрепа.

„Индия има жизненоважна роля като най-голямата демокрация в света в изобличаването на нападението на Русия срещу правата на човека и всъщност самата демокрация.

„Ние ще използваме срещи с Моди или другаде, за да ги насърчим да използват това влияние, за да донесат край на бруталната инвазия на Путин."

Търговско споразумение

Надеждите за осигуряване на търговско споразумение между Обединеното кралство и Индия по време на това пътуване - което би било най-голямото споразумение след Брекзит - избледняха , но има надежди за по-късен пробив.

Бившият премиер Борис Джонсън беше обещал сделката да бъде сключена до Дивали през 2022 г., но есенният фестивал дойде и си отиде и значителните проблеми в преговорите останаха.

Вътрешни лица от правителството обаче са предпазливи оптимисти, че преговорите, които сега са в своя 12-ти кръг, са към своя край и сделка може да бъде сключена по-късно тази година, с политическа воля и от двете страни.

Април 2022 г.: Джонсън се надяваше да сключи сделка с Индия до края на миналата година

Изглежда, че г-н Сунак планира второ пътуване до Индия към края на годината. Неговият говорител каза, че нямат точен краен срок, но се очаква споразумението за свободна търговия да бъде обсъдено с г-н Моди на тази среща на върха.

„Премиерът се ангажира да сключи ССТ [Споразумение за свободна търговия] с Индия, която дава резултати за британския народ, и този фокус върху изпълнението ще преминава през целия му ангажимент на Г-20“, каза говорителят. с Индия се твърди, че търси гаранции за студентски и бизнес визи.

Щракнете, за да се абонирате за Sky News Daily, където и да получавате своите подкасти

Говорителят подчерта, че „няма планове за промяна нашата имиграционна политика, включително за студентските визи“, добавяйки: „Премиерът беше ясен, че нивата на имиграция са твърде високи.“

Но той описа Индия като „незаменим партньор за Обединеното кралство“.

Исторически момент

Сътрудниците на г-н Сунак описаха първото му посещение в Индия като „исторически момент“ за първия министър-председател на Обединеното кралство от индийски произход.

Издигането му до ръководството миналата година беше гледано от страната с огромен интерес, като индийският телевизионен оператор NDTV приветства момента с думите: „Индийският син се издига над империята“ и „историята завършва пълен кръг във Великобритания“.

Изображение: Съпругата на премиера, Акшата Мурти ще се присъедини към него по време на пътуването му до срещата на върха на Г-20

Г-н Моди, който се срещна с г-н Сунак на миналогодишната среща на върха на Г-20 в Бали, използва първото си съобщение до министър-председателя на Обединеното кралство, за да каже, че победата му ще изгради „жив мост на индийците от Обединеното кралство".

Британският лидер ще бъде придружен по време на пътуването от съпругата си Акшата Мурти, която е израснала в Индия и е дъщеря на Нараяна Мурти, основателят на Infosys - една от най-големите компании в страната.

Извън официалната програма на Г-20 те ще посетят хиндуистки храм и ще гледат традиционно индийско представление с г-н Моди и съпругата му.

Русия надвисва над срещата на върха

Руският президент Владимир Путин, който остава лидер на Г-20, не присъства на срещата на върха за втора поредна година, но ще изпрати външния министър Сергей Лавров.

Даун стрийт каза, че няма планове за каквото и да било ангажимент, но каза, че г-н Сунак ще „използва всяка възможност по време на сесии, за да напомни на Лавров в очите за щетите, които Русия нанася на Украйна и в световен мащаб“.

Прочетете повече:
Сектантско насилие между индуси и Мюсюлманите във възход
Индия предприема „разходка по Луната“, докато марсоходът прави исторически първи стъпки

Съгласуване на съвместно комюнике или декларация – характеристика на всяка среща на върха на Г-20 от създаването й през 2008 г. – ще бъде ключово предизвикателство за индийските домакини.

Миналогодишната среща на върха в Бали доведе до необичайно предизвикателство, отбелязвайки, че „повечето членове“ осъдиха нахлуването на Русия в Украйна и поискаха безусловното й оттегляне.

Юли : Путин предлага на африканските страни „безплатно зърно“

Дейвид Лами, министър на външните работи в сянка на лейбъристите, каза: „Риши Сунак пристига на Г-20 като мино на глобалната сцена.

„Тази Г-20 не може просто да се използва като възможност за лични мрежи и съдържание в Instagram.

„Великобритания се нуждае от министър-председател, който ще използва Г-20, за да изгради отново доверието ни пред ключови съюзници в САЩ и ЕС, като същевременно създава нови партньорства в търговията , климат и критични минерали с нарастващи сили."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР