Г-н Янев в първия ден след започването на война в

...
Г-н Янев в първия ден след започването на война в
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Стефан Янев демонстрира неадекватност

„ Г-н Янев в първия ден след започването на война в Украйна от страна на Путин съгласно нас беше леко комплициран в оценките си и в това какви термини би трябвало да се употребяват и ние го призовахме да бъде по-адекватен. Снощи в „ Панорама “ той показва, че става дума за тежка некомпетентност. “ Това разгласи в ефира на Българска национална телевизия депутатът от „ Демократична България “ Ивайло Мирчев в остро изявление против военния министър Стефан Янев.

„ Не мисля, че български министър на защитата би трябвало да се държи по този метод в миг, в който цивилизованият свят е във война с един оглупял деспот “, разяснява още той.

Мирчев изрази терзания, че Янев „ още не е схванал, че в Украйна сега има война “. На равнище коалиция „ Демократична България “ е изразила позицията си по отношение на държанието на министъра на защитата. Отрече обаче да има разнобой в държавното управление.

„ Коалицията е много постоянна, нямаме никакви съществени разлики “, сподели Мирчев. По думите му войната в Украйна ще има тежък отпечатък у нас, в това число вероятни енергийни проблеми.

След началото на съветската инвазия в Украйна в свое в началото изявление по тематиката министърът на защитата Стефан Янев прикани да „ не бързаме да слагаме етикети дали обстановката в Украйна е лимитирана военна интервенция или война “. Това провокира неодобрение и докара до апели за оставката му, изразени и нощес от жители, които се събраха пред постройката на Българската национална телевизия в София с апели той да се отдръпна.

В предаването „ Панорама “ през вчерашния ден министърът разяснява, че не употребявал думата „ война “, а се позовал на това, „ което сподели президентът Путин “, както и на обстоятелството, че потреблението на тази дума би трябвало да е „ доста характерно и отговорно “. „ Никъде в формалния език на НАТО и Европейски Съюз няма документ, в който да е употребена думата „ война “. Трябва деликатно да боравим с думите, тъй като след войната идва дипломацията “, сподели Янев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР