Г-н Цветомир Панагюрски как ще коментирате ситуацията с домовете на

...
Г-н Цветомир Панагюрски как ще коментирате ситуацията с домовете на
Коментари Харесай

След голямото наводнение в община Карлово е важно да обърнем внимание на застраховки “Имyщecтвo

Г-н Цветомир Панагюрски по какъв начин ще коментирате обстановката с домовете на хората в община Карлово?

Тежка, доста тежка обстановка, огромна част от хората няма къде да живеят или живеят при близки и родственици, тъй като домовете им са потърпевши доста съществено. По предварителни данни вредите се правят оценка на близо 60 милиона лв.. Пострадали са над 340 къщи, а в към 60 къщи е невероятно да се живее. Хората градят дом цялостен живот, а едно сходно естествено злополучие унищожава всичко градено с доста труд и ограничения.

Как може да се помогне на тези хора?

За страдание потърпевшите се надяват на помощ от познати, другари, помощ от страната, а не би трябвало да е по този начин. В предишни изявленията, не един път съм давал съвет на xopaтa дa cĸлючaт зacтpaxoвĸa дoмaшнo имyщecтвo, пoжap и пpиpoдни бeдcтвия, cигypнocт зa дoмa, с цел да са спокойни за своите домове, изключително през дъждовните месеци.

Знаете ли какъв % от хората подписват застраховка на своя дом?

Това е прекрасен въпрос. За всеки човек, най- огромен приоритет е неговото здраве и неговия дом, само че едвам 6-7% от парцелите на физически лица се застраховат, което е извънредно невисок %. Зная, че финансовите благоприятни условия на доста от хората са ниски, само че належащо ли е да пострадаме и да съжаляваме, че не сме се застраховали? Цените на имуществените застраховки варират съгласно определените от клиента покрития. Има и евтини разновидности от 20-30лв, като при избор на повече покрития, на жилище с пазарна оценка към 200 000 лева цената на застраховката може да е сред 200 - 300 лева

Защо се получава по този начин, каква е повода?

Причината за ниския интерес към жилищното обезпечаване е, че когато се случи сходно злополучие като това в община Карлово, хората си споделят " Това няма да се случи на мен ". Но те би трябвало да знаят, че застраховката на личното им жилище е единственият метод след сходно събитие те да са спокойни, че домовете им ще бъдат предпазени по-късно и ще има къде да живеят.

Не смятате ли, че повода е, че хората не са осведомени добре за този тип застраховки?

Ние от " Далл Богг: Живот и здраве " сме отдадени на това да осведомяваме нашите клиенти кое е потребно за тях и по тази причина с годините, тяхното удовлетворението се усилва. Разполагаме с тренирани екипи, които ще отговорят на всички въпроси, няма да се уморят да разискват съответни благоприятни условия и да оферират подобаващи решения.

За край какъв съвет ще дадете на хората?

Призовавам хората да погледнат статистиката на честите естествени бедствия - пожари, наводнения, стихии. Това ще избистри картината на риска, който биха избегнали със сключването на застраховка за своето жилище при нас, а по-късно, всичко останало е наша грижа.

Цветомир Панагюрски е шеф " Маркетинг и продажби " в застрахователна компания " ДаллБогг: Живот и Здраве "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР