Г-н Пеевски ми е личен приятел, ние се познаваме от

...
Г-н Пеевски ми е личен приятел, ние се познаваме от
Коментари Харесай

Карадайъ: Пеевски никога не е бил част от ДПС и не е наш член |

" Г-н Пеевски ми е персонален другар, ние се познаваме от 2001 година с него. Г-н Пеевски в никакъв случай не е бил част от Движение за права и свободи и в никакъв случай не е взел участие във взимането на политическите решения в Движение за права и свободи, тъй като Движение за права и свободи действа според решенията на своите групови органи: ЦОБ, ЦС, регионален, общински съвет, локален съвет. Г-н Пеевски не е бил член на Движение за права и свободи, само че той е мой другар и един от околните хора до Движение за права и свободи от 2008 година, той стана част от гражданската квота и интензивно сме работили в отбрана на демокрацията в България и евроатлантическата ориентировка на България. "

Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на среща с младежи от Хасково. На срещата Карадайъ е питан от младежите и за закона „ Магнитски “.

„ Магнитски e инструмент за политически решения, това разбрахме от всички социолози, политолози и анализатори. Нашата публична позиция е за реда, за законността, за върховенството на закона, за демокрацията, за демократичните правила, никой на нас не може да ни чете лекции, тъй като ние сме свалили комунистическия режим и сме докарали демокрацията в нашата Родина България. Това са общи правила, за които ние работим и ги поддържаме, само че ние чакаме да забележим обстоятелства и доказателства. Защото в онази обява на посолството написа „ твърди се “ - всеки за някого може нещо да твърди ", каза председателят на Движение за права и свободи.

" За да можем ние да си формираме нашето държание, отношение и позиция към който и да е, ние ще го създадем единствено осведомени и рационални, до момента в който няма обстоятелства и доказателства, а има едни изказвания, господин Пеевски е другар на Движение за права и свободи и той има този облик точно тъй като е другар на Движение за права и свободи. Ние не си изхвърляме приятелите на база изказвания, а в противен случай вършим политика на база обстоятелства, а не на внушения. “ - съобщи още Мустафа Карадайъ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР