Г-н Матев, ЧЕЗ Електро България АД е активен участник в

...
Г-н Матев, ЧЕЗ Електро България АД е активен участник в
Коментари Харесай

Тодор Матев: Новите предизвикателства на енергийния пазар налагат промяна в бизнес моделите на компаниите


Г-н Матев, " ЧЕЗ Електро България " АД е деен участник в либерализирания електроенергиен пазар като снабдител на електрическа енергия. Наскоро сдружението разгласи, че преструктурира бизнеса си в България. Какво провокира нуждата от тази смяна?

- От 1 ноември тази година " ЧЕЗ Електро България " АД трансформира своя бизнес модел. Новата конструкция отразява динамичността и новите провокации на енергийния пазар в България. Либерализацията вкара нова, конкурентна среда за участниците в този развой. Въвеждаме структурната смяна в активността си, с цел да отговорим на възходящите условия на клиентите в новите условия. Целта на смяната е обезпечаване на по-голямо улеснение, професионално, правилно и персонално обслужване на всеки клиент. Преструктурирането се реализира след обширен разбор, в цялостно сходство с условията на българското законодателство и в осъществяване на Директива 2003/54/ЕС на Европейския съюз, формулираща разпоредбите, свързани с организацията и действието на електроенергийния бранш. Дружеството остава част от Групата на ЧЕЗ в България.

Кои промени от преструктурирането са значими за клиентите?

- Промените, които вкарваме, са свързани с обезпечаване на по-голямо улеснение и успеваемост при контакт с сдружението. Във всеки Център за обслужване на клиенти на ЧЕЗ ще има обособени обособени гишета за обслужване на клиенти на " ЧЕЗ Електро България " АД. Освен това, работното време на тези центрове в 7 регионални града се трансформира. Във Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Перник, Кюстендил и Благоевград клиентите ще могат да употребяват услугите на центровете всеки понеделник от 08:30 ч. до 18:00 ч., всяка сряда от 08:00 ч. до 17:00 ч., а през останалите работни дни от седмицата от 08:30 ч. до 17:00 ч. За всички останали потребителски центрове работното време остава без смяна. Подробна информация за адресите и работното време на центровете за клиенти на ЧЕЗ ще може да се откри на уеб страницата www.cez.bg.
На телефонния номер на компанията - 0700 10 010, ще бъде задействана обособена линия единствено за въпроси, свързани с активността и предоставяните от " ЧЕЗ Електро България " АД услуги. За контакт с Дружеството клиентите ще могат да употребяват особено основания нов имейл адрес [email protected].

Как ще се отразят на клиентите на " ЧЕЗ Електро България " АД измененията в обслужването?

- Специалното ни отношение към клиентите няма да се промени. Напротив, измененията, които вкарваме, с изключение на по-голямо улеснение за клиентите, целят уместност и бърза реакция от наша страна като търговец на електрическа енергия. Новата организация на активността ще обезпечи по-голяма еластичност и динамичност в обслужването на клиентите на " ЧЕЗ Електро България " АД на контролиран и свободен пазар на електрическа енергия.

Ще има ли смяна във типа и броя на услугите, които предоставяте на клиентите си?

- Както и до момента, клиентите на " ЧЕЗ Електро България " АД ще могат да се възползват от всички услуги, създадени и предлагани от сдружението. Като лицензиран търговец на електрическа енергия на свободен пазар предлагаме конкурентни цени за доставка на електрическа енергия. Всеки би могъл изцяло гратис да направи регистрация за излизане на свободен пазар на електрическа енергия. За заплащане на отговорностите разполагаем са над 5 800 каси, както и самостоятелен метод, когато някой има усложнения. Предлагаме също 9 метода за безкасово заплащане на сметки, забележителен брой съвременни услуги, измежду които електронна фактура, sms инспекция на сметка, sms уведомяване при неплатено обвързване и отдалечено обслужване.
Специално внимание бих обърнал на електронната услуга " Енергиен управител ". Предлагаме този артикул от няколко месеца на нашите клиенти, с цел да им помогнем да усъвършенстват енергийното си ползване. Чрез него те получават информация за потреблението на електрическа енергия за 36 месеца обратно, разбор на потреблението с идентифициране на опциите за икономисване на разноски при използване на марки за енергийна успеваемост. Вече започва и взаимната ни акция с верига профилирани магазини, ориентирана към стимулиране на клиентите за потребление на енергийно ефикасни електроуреди. Допълнителна информация за специфичните отстъпки за клиентите на " ЧЕЗ Електро България " АД при закупуването на такива уреди от съответни магазини, ще може да се получи на профилираните гишета, които разкриваме в центровете ни за обслужване на клиенти.
--------------------------------------------
Интервюто е обещано за Българска телеграфна агенция
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР