-Г-н Колев, защо Николай Денков избърза с оставката си? ГЕРБ

...
-Г-н Колев, защо Николай Денков избърза с оставката си? ГЕРБ
Коментари Харесай

Кольо Колев пред Lupa.bg: ПП-ДБ се мъчат отново да играят невинната девица

-Г-н Колев, за какво Николай Денков избърза с оставката си? ГЕРБ незабавно скочиха, че се прави съзнателно, когато Борисов и Габриел са на конгрес на ЕНП?

-Това са техни дребни игри. От това дали оставката ще е на 6-ти или 7-ми, де факто не произлиза нищо значително. Тъй като този кабинет продължава да работи до съставянето на нов. Тези боричкания – дали ще се подпише така наречен „ муморандум ” или съдружно съглашение, за Външното министерство, дали Ники ще пътува... – всевъзможни такива неща почтено казано едва вълнуват обществеността.

-Защо тогава от ГЕРБ незабавно реагираха с въпроса – Политическа партия към избори ли тласкат нещата?

-Идеята с изборите служи като сопа, с която те се пробват да удрят върху ПП-ДБ. По простата причина, че е напълно ясно, че ПП-ДБ са в слаба позиция и, в случай че отидат на едни предварителни избори, нещата ще бъдат доста тъжни за тях.

-Т.е., ГЕРБ ги плашат с концепцията за избори?

-Да. И в този смисъл ГЕРБ споделят – ето, те ни тласкат към избори... Така че, в случай че не дай си Боже се случи да има избори, виновността няма да бъде тяхна, а ще бъде на ПП-ДБ. Които пък на всичко от горната страна ще си понесат и последствията от самите избори. Така че такива дребни игри не е ясно кому са нужни. 

ПП-ДБ се мъчат още веднъж да играят тая игра на почтената девственица, която, виждате ли, е принудена да съжителства зорлем с Движение за права и свободи на Делян Пеевски и Бойко Борисов ей по този начин, в името на огромните идеали, а не в името на упражняването на власт.

От друга страна ГЕРБ споделят – айде стига, поиграхте си 9 месеца, бидейки по-малката политическа групировка, желаете да вземете 100% от властта! Айде стига толкоз! Това са такива игри сякаш за пред гласоподавателите на съответните партии. Но, страхувам се, даже твърдите симпатизанти на обособените партии надали се вълнуват изключително от тези странни телодвижения, които те извършват.

-В подобен случай по кое време ще е развръзката? Кога ще е ясно продължава ли държавното управление или не – до седмица, две, до края на март?

-Мисля, че напълно скоро, в околните два-три дни. Виждаме, че напоследък и двете страни са понижили децибелите и споделят – в действителност това е една оферта, би трябвало да се реализира единодушие... Политическа партия споделят – да, ГЕРБ са приели огромна част от нашите приоритети; въпреки това Бойко Борисов споделя – партията ни е блага, само че страната ни е по-мила... Ясно се върви към една или друга форма на шерване на властта. Даже ще бъде двойна коалиция или тройна такава със скритото присъединяване на Делян Пеевски – по-склонен съм да мисля второто.

-С една дума: до два-три дни излиза наяве, че властта си продължава нататък? 

-Точно по този начин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР