Г-н Кеворкян, чухте ли, какво каза Емил Кошлуков за политическите

...
Г-н Кеворкян, чухте ли, какво каза Емил Кошлуков за политическите
Коментари Харесай

Кеворк Кеворкян за сблъсъка Слави – Бойко! Думите му са убийствени! 


Г-н Кеворкян, чухте ли, какво сподели Емил Кошлуков за политическите планове на Слави Трифонов?

– Прочетох резюмето на изявлението му в БЛИЦ.
– И какво мислите?
– Емил е прав. Шоуто е едно, политиката – напълно друго. Нашата политика пък е толкоз дърварска, че и за шоу не става. Обаче в политиката, каквато и да е, се продават хрумвания. Засега при Слави те липсват, той си служи по-скоро със заклинания. Това не прави работа. Когато кажеш на някого, че не става, би трябвало да убедиш публиката, за какво ти самият ставаш. Бойко пък приветства желанията на Слави. Той все приветства съперниците си, до момента в който ги задуши. Алигаторът сподели, че въобще не му дреме – блатото си е умерено.
– Слави сподели, че ще употребява интензивно Facebook, че това е свободната територия, че малките екрани не са свободни?
– Това си коства да бъде коментирано. Излиза, че вечер, в шоуто, не си свободен, а денем, във Facebook, си свободен. Това е шизофренно раздвоение. Освен това, в случай че не си свободен в малкия екран, чий го дириш там, както биха се изразили в някое шоу?
– Смятате ли, че Трифонов би трябвало да напусне малкия екран, която сега му дава преимущество пред политическите му съперници?

– Обезателно би трябвало да напусне, най-малко краткотрайно – до момента в който си начеше крастата в политиката, сполучливо или не. А и шоуто би трябвало да излезе във почивка. Иначе конкуренцията няма да бъде по никакъв начин почтена. Но не го чакам.
– Какви са възможностите Слави да се пребори с Борисов, от кое място ще пристигна електората му?
– Там е казусът, че няма от кое място да пристигна. Изключено е, той да откъсне нещо от електората на ГЕРБ – там са чували за Баташкото кръвопролитие. От Българска социалистическа партия също е изключено, даже още повече. Най-вероятно нещичко ще пристигна от тия, които по принцип не гласоподават. Но те пък са най-трудни са увещание. Трябва да си оратор като Дертлиев. Бойко отново даде подобаващ отговор – ей така, както си приказва видимо несвързано. По мотив на суджук гейт оня ден той сподели, че няма от кое място да се внесат хора за партиите, с изключение на от чужбина. Всъщност, сподели на мераклиите да вършат политика, да се насочат натам – другояче казано, да пият по една студена вода.
– Конфликтът с Бойко Борисов ли отприщи желанието на Слави да стане негов съперник?
– Причината за този спор и до момента не е напълно ясна. Бойко твърдеше, че Слави изискал половината му партия, с цел да го поддържа. Ехааа – пазарлък на едро, сред двама души, които търпят единствено себе си, въпреки че калибърът им очевидно е друг. По-важното е друго: по какъв начин днешните „ свободни “ малките екрани вземат участие в политическите надлъгвания. Жалка работа.
– Слави може би желае непосредствено персонално да се пребори с Бойко, двама герои един против различен?
– Да се направи на Том Круз? Тази задача е безусловно невъзможна. През годините двамата – в друга степен, несъмнено – играеха ролята на мачо, на героя. Обаче единият с песни и майтапи, другият – със тояга. Образът на Бойко оцеля съвсем недокоснат, до момента в който Слави си постави очила, ходеше с патерица и прочие Стана и зависим съвсем изцяло на непознатите думи…
– Какво желаете да кажете?
– Ами, той от дълго време приказва с думите на сценаристите си и е техен плебей. За това скърбя най-вече: че похаби самобитността си. Личи му, че сегашната му роля не му подхожда. Но не виждам, по какъв начин ще се измъкне от нея. А в политиката да приказваш с непознати думи напряко е съдбовно. Веднъж писах за Бойко, че когато го слушат по какъв начин приказва, някои мои другари интелектуалци хващат дребна шарка. Обаче той е пределно явен, доста прозорлив и доста сполучлив – изключително, когато приказва малко, с две-три фрази. Той е занаятчия в зомбирането.
– Скоро писахте, че Бойко може да изкара и хиляда години по този начин?
– Беше по-скоро иронично подхвърляне. Но той ще си отиде, когато се самоизяде, когато се оглозга до кокал. Когато му казваш, че тези трима нахалници от ГЕРБ – суджука, ръководителя на Общинския съвет и кмета на Септември – са нетърпими, той отвръща: Да, но са единствено трима от хиляда и шестотин души властници от ГЕРБ. И по този начин отрязва един комат, въпреки и тъничък, от себе си. Живков, който Бойко почита, щеше да направи специфичен пленум и едновременно да разкара трийсетина души, също и хора от управлението на партията. Бойко обаче разрешава на Цветанов да се снима с кмета на Септември и да държи в ръцете си подписка в негова изгода. Били се подписали две хиляди души. Фасулска работа за апарата на ГЕРБ. И по никакъв начин не се интересува, какъв брой души са срещу същия кмет, по какъв начин се отнасят към него във Facebook и прочие Сега се сещам за друго: преди време Бойко се похвали, че към този момент е построил повече от Живков. А по-рано споделяше, че и за 100 години няма да достигнем издигнатото от Живков. Значи, излиза, че 100 години от хилядолетието на Бойко към този момент са минали.
– Какво да чакаме от конфликта сред Слави и Бойко в свободната територия на Facebook?
– Нищо и половина. Единият има разполагаем цяло шоу, пет дни в седмицата, другият пък има цялата страна. Това е нечестна преднина и опонира на природата на Facebook. Така че, двамата ще си приказват, както и до момента, какъв брой щастливо желаят да бъде Отечеството ни благо, наивно…

Интервю на Ивайло Крачунов

/със съкращения/

blitz.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР