Г-н Чавдаров, скоро се проведе среща между ръководството на ЧЕЗ

...
Г-н Чавдаров, скоро се проведе среща между ръководството на ЧЕЗ
Коментари Харесай

Бойко Чавдаров: Подобряваме сигурността на електрозахранването в област Плевен чрез усилена автоматизация на мрежата


Г-н Чавдаров, скоро се организира среща сред управлението на ЧЕЗ и локалните управляващи от област Плевен. Какъв беше мотивът за срещата?

- Дискусията с локалните управляващи в Плевен беше част от постоянните срещи на компанията с представители на общините в Западна България. Събитията са част от политиката на открита, дейна и диалогична връзка на компанията с локалните управляващи на територията, която обслужва. Провеждаме ги всяка година, с цел да представим осъщественото през изтеклата година и да очертаем проектите и целите си за актуалната. На срещата в регионалната администрация във Плевен ние обявихме осъществените през 2018 година вложения и обсъдихме опциите за развиване на енергийната инфраструктура в бъдеще. На срещата изслушвахме всички кметове и представители на общините, поехме задължения да решим зародили проблеми, споделихме наши усложнения. Всяка една такава среща е от изгода и за двете страни, по тази причина се трансфораха и в процедура за управлението на ЧЕЗ и се организират всяка година.

Какви вложения реализирахте през 2018 година и какви средства ще вложите в мрежата на област Плевен през актуалната година?


- През предходната година в Плевен инвестирахме 3 млн. лв., като за реорганизация на мрежата и възобновяване на уреди вложихме 2,5 млн. лв.. За присъединение на нови клиенти бяха вложени 500 хиляди лева За актуалната година ЧЕЗ Разпределение още веднъж има амбициозна капиталова стратегия и съгласно проектите ще влагаме почти същата сума. Реализацията на тази стратегия ще ни разреши да подобрим качеството на доставките за клиентите на ЧЕЗ в област Плевен.

Кажете ни някои от по-големите изпълнени и идни планове в региона.

- През 2018 година извършихме реорганизация на подстанция Долна Митрополия за 326 000 лева Основно перо в капиталовата стратегия беше автоматизация на електропроводи в района. Компанията вложи и 200 000 лева в рехабилитация на кабели приблизително напрежение в Плевен, Кнежа, Червен бряг и Койнаре. Реконструкции на мрежи ниско напрежение за 300 000 лева бяха осъществени в Червен бряг и Пордим, както и в села от общините Плевен, Червен бряг, Никопол и Левски. ЧЕЗ Разпределение построи нов трафопост в Червен бряг за 133 000 лева През актуалната година сдружението инсталира 7800 отдалечено обслужвани електромери в Червен бряг за 700 000 лева Тези електромери обезпечават взор в действително време върху мрежата и по-стриктният надзор оказва помощ за по-бърза реакция при потребност. Тази година ЧЕЗ Разпределение ще извърши и рационализация на основна станция „ Топлоелектрическа централа Плевен “ за 200 000 лева В рехабилитация на кабели в Плевен, Кнежа, Червен бряг и Койнаре ще бъдат вложени 415 000 лева Реконструкция на мрежи ниско напрежение ще бъдат осъществени в Плевен, Червен бряг, Долна Митрополия и Гулянци за 253 000 лева Автоматизацията на мрежата интензивно продължава.

Какво съставлява тя?

- Автоматизираните уреди дават опция за ръководство на мрежата от разстояние. Чрез тях се изключват единствено развалените сектори и се минимизира броят на засегнатите клиенти при възможни повреди, като качеството на услугата неведнъж се покачва. В област Плевен през миналата година монтирахме 62 бр. автоматизирани уреди, като през 2019 година планираме да инсталираме още 70 бр.

Реализацията на всички посочени планове води ли до разстройства в електрозахранването?

- Неминуемо реализацията на капиталовата стратегия изисква да се работи стремително, изключително през този сезон, защото разумно есенно-зимният сезон не разрешава това. Налагат се краткотрайни изключвания на електрозахранването, до момента в който се ремонтират или до момента в който се изградят или вкарат в употреба новите уреди. Няма по какъв начин да се ремонтира мрежа напрегнат. Длъжни сме да защитим живота и здравето на чиновниците. Давам си сметка, че тези оперативни превключвания основават неудобства за семействата и за бизнеса, само че е невероятно да се работи за усъвършенствания без съответните краткотрайни разстройства. Всички планове преследват една-единствена цел – по-добро качество на предлаганата услуга.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР