Г-н Борисов, показвам Ви Биляна – един обикновен човек, шивачка,

...
Г-н Борисов, показвам Ви Биляна – един обикновен човек, шивачка,
Коментари Харесай

Манолова показа на Борисов шивачката Биляна от Дупница: Тя получава 700 лв. и не можеше да си ги вземе |

Г-н Борисов, демонстрирам Ви Биляна – един елементарен човек, шивачка, която работи за 700 лева, само че не ги получаваше и никоя институция в страната не я защитаваше. Искам министър председателят Борисов да види Биляна. С неговия джип той няма да стигне до цеха, в който тя работеше. Със смелостта си Биляна свърши повече, в сравнение с обществената министърка на Борисов. Биляна се пребори за това хиляди хора да получат невзетите си заплати и поради Биляна и нейните колежки се одобри нов закон в страната. 

Това съобщи Мая Манолова от обединението „ Изправи се! Мутри вън! " по бТВ. В предаването тя беше с Биляна Христова – една от шивачките от фабрика в Дупница, на които Манолова оказа помощ да вземат неизплатените си трудови хонорари.

Обещахме, че ще демонстрираме елементарните хора. Биляна поведе своите колежки, с цел да се опълчват на шеф, който не изплащаше заплатите им редовно. Аз съм напориста поради хора като Биляна, добави Манолова.

Потърсих Мая, откакто писах на локално равнище в общината в Дупница, до институции и инспекции, само че два-три месеца нямах никакъв отговор и работехме без пари. Манолова незабавно отговори и беше единствената, която се отзова. Същия ден, следобяд, пристигна във компанията в Дупница. Когато я потърсих за повторно, тъй като и идващият шеф не ни плащаше, тя още веднъж пристигна. И двата пъти си взехме забавените заплати. За мен Мая е един самоуверен човек, който се бори за народа, описа историята на шивачките от Дупница Биляна Христова.

Обърнах се към всички институции в България да спомагат за отбрана на тези служащи. Повече от една година търсихме решение и най-после го намерихме с внасянето и написването на нов закон. Един народен представител, който взима 7 хиляди лева заплата, мъчно има вяра, че някой не може да си вземе заплатата от 700 лева, акцентира Манолова.

Можех да не си депозирам оставката като омбудсман, само че желая в огледалото да не виждам сенките на други хора, както евентуално Борисов вижда. Искам в огледалото да виждам решените проблеми на елементарните хора. Няма да спра и няма да се откажа, съобщи тя.

На въпрос на водещата, че министър председателят Борисов може да се обади на Биляна по телефона и да се наложи той и Манолова „ да я разделят ", Манолова отговори, че може да предложи на Борисов да си разделят миньорите в Оброчище, които още не са си взели заплатите, организаторката на митингите в Пещера против замърсяването на въздуха Златка Цвеева, която се бори против един от доближените олигарси на Борисов, който я съди за 150 хиляди лева поради гражданската й интензивност в комитета за чистия въздух. Мога да поделя с премиера служащите от една самолетна компания, притежателят на която има протекцията на неговия доближен кръг и четвърта година водачите не могат да си получат заплатите. А какво да кажем за майките на деца с увреждания? Неговата обществена министърка унищожи закона им, който приехме преди три години след многомесечни митинги и палаткови лагери пред Народното събрание, съобщи Манолова.

Майките на деца с увреждания са измежду най-близките ми хора. Не ги поканих тук, тъй като те умишлено седят надалеч от предизборната акция. Това са едни мощни дами, които са мои приятелки, на които познавам фамилиите и децата, сподели още тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР