Г-н Андреев, изненадаха ли ви Цветан Цветанов с разкритията, че

...
Г-н Андреев, изненадаха ли ви Цветан Цветанов с разкритията, че
Коментари Харесай

Методи Андреев пред Фрог: Борисов е цирков артист, всеяден е и защитава руските интереси

Г-н Андреев, изненадаха ли ви Цветан Цветанов с разкритията, че Бойко Борисов се е срещал с хора от Русия, включени в забранителния лист на Европейски Съюз?

Истината е, че от дълго време знаех за тези срещи. Само не знаех кои тъкмо са тези хора.

Говорим за втория мандат като министър председател на Борисов, нали по този начин?

Да, тъкмо по този начин. Между другото тогава излезе информация, която бе доста сериозна. Оказва се, че тогава ген. Леонид Решетников се е срещал освен с Корнелия Нинова, само че и със самия Борисов. Затова малко по-късно в доста мои изяви поддържах тезата, че Борисов върна втория мандат поради стихотворец ангажимент към Русия.

И какъв е бил той?

Да прокара техни геополитически ползи. Да ви напомня, че по време на втория си мандат, ГЕРБ бе в коалиция с Реформаторския блок. А той нямаше да поддържа да вземем за пример възобновяването на плана АЕЦ “Белене”. Или пък щеше да се опълчи против строителството на “Турски поток”. За да извърши поетите към Русия задължения, Борисов имаше потребност от съдружни сътрудници, които да му се вържат. И по тази причина пое прелиминарен ангажимент, че в случай че Цецка Цачева загуби като кандидат-президент, той ще сдаде властта. Така извърши молбата и на Решетников да няма повече президент като Росен Плевнелиев, който бе открит антикремълски представител. Да не ми обяснава в този момент какъв брой е неприятен Румен Радев, а да си спомни какъв голям принос има Борисов, с цел да се стигне до избора му за президент. Друг е въпросът, че за втория му мандат доста хора като мен го поддържаха поради неговата битка с корупцията.

Сега бихте ли го създали?

Не, тъй като считам, че Бойко Борисов и Румен Радев са един дол дренки. Това е истината.

Депутатите от Република България усещаха ли близостта сред Борисов и съветските представители?

Не считам. Но зная, че срещите с Томислав Дончев и Теменужка Петкова са извършени отвън България. Този факт е бил защитаван в загадка.

А Цветан Цветанов показа ли ви нещо за срещите, за които в този момент приказва?

Не, просто веднъж ми сподели: “Има едни истории там, само че хайде, че още съм член на ГЕРБ и имам ангажимент”. Те него го изпързаляха за тези жилища.

Да не желаете да кажете, че парцелите са били предлог за неговото премахване от ГЕРБ?

Да, тъй като той бе единствения гербаджия, който имаше мощно изразена проевропейска и пронатовска ориентировка. Не зная елементи за връзките сред него и Борисов. Но във връзка с случая “Скрипал”, Цветанов бе безапелационен да се включим в глобите против Русия. Тогава Бойко Борисов обществено го скастри и му сподели да не се бърка в ръководството на страната. Това бе и повода аз да се дистанцирам от тези хора и да създадем “Група за натиск”. И до момента има доста членове на ГЕРБ, които не желаят да повярват, че Борисов обслужи съветски геополитически ползи. Но то се вижда. Трябва да си цялостен дебил, с цел да не схванеш чии ползи се пазят с построяването на “Турски поток”. Ако бе българският, в този момент не би трябвало да има проблем с газа. Нали по тези тръби тече съветски газ. А за какво той не влиза у нас?! Защо бе тази работа - да взимаме такси от газопровода и 50 години да го изплащаме! Цялата работа е ясна.

В персонален диалог с Борисов усещахте ли проруската му ориентировка?

Помня следната история - споделяше, че с цел да има етнически мир, Движение за права и свободи би трябвало да си получава своя “десятък”. Това бе доста показателно за мен. Твърдеше, че на Движение за права и свободи не би трябвало нищо да се отхвърля. Това, както знаете, е опорната точка и на хората, които сътвориха Движение за права и свободи. Говоря за Държавна сигурност.

Но Борисов оня ден отбрани изгонването на 70 съветски дипломати, обвинени в шпионски дейности на територията на страната ни.

Ние си имаме работа с Бойко Методиев Борисов. Това е човек, който е непоследователен. През цялото си ръководство той показва всеядност. Това е чиста проба измама. Както е измама, че в случай че бил той на власт, бензинът щял да е 1, 50 лева А в границите на неговото ръководство “Лукойл” не е платил нито лев налог. Той разписа на “Лукойл” концесията на “Росенец” за 30 години. Да не приказваме, че назначи в Комисия за защита на конкуренцията Юлия Ненкова, която не можа да образува нето едно дело за монопол и картел на горивата. Нито едно! Един път сподели, че има монопол, само че след това се обърна и заяви, че няма. Смятам, че Борисов е като пътуващ цирков актьор - върви и приказва неща, които хора като мен въобще не възприемат. Нещо повече - настройват ме отрицателно. Друг е въпросът, че умни хора като Делян Добрев му се хващат на приказката и вървят да го пазят по малките екрани. Не мога да схвана държанието му, тъй като Добрев не е простак. Интелигентно и мъдро момче е. Той доста добре знае цялата истина за АЕЦ “Белене” и схемите, които бяха преследвани. Договорите за двата реактора, поради които България заплати милиард и двеста милиона лв. - той бе зам.-министър по времето на Борисов. А след това го направи представител на страната в “Лукойл”.

Кого визирате?

Красимир Първанов. Да не приказваме, че Румен Овчаров бе също назначен от Борисов за представител на страната в “Лукойл”. За какво ви приказват тези неща?!

За какво?

Говорят за това, че Бойко Борисов пази съветските ползи. Да назначиш човек с прокремълски позиции за представител на страната в “Лукойл”, това го направи точно Борисов.

Смятате ли, че ще се стигне до закриване на съветското посолство?

Това са цялостни дивотии. Както бе дивотия и това, че щяло да има война. Нито ще се случи едното, нито другото. Руснаците може и да се вършат на доста афектирани, само че в последна сметка не са простаци. Те знаят, че няма да се затвори посолството. И се надявам, че завърши времето, когато можеха да си развяват байрака и да си вършат каквото си желаят.

Интервю на Катя Илиева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР