Г-жо Нинова, насочихте партията си към антиевропейска политика, да подкрепяте

...
Г-жо Нинова, насочихте партията си към антиевропейска политика, да подкрепяте
Коментари Харесай

Сблъсък! Цветанов отговори остро на Нинова, обвини Радев в слугуване на чужди интереси, иска твърда позиция срещу Москва

" Г-жо Нинова, насочихте партията си към антиевропейска политика, да подкрепяте и да толерирате нарушаването на интернационалното право. За следващ път слушаме едно, а дейностите са напълно разнообразни. Не чухме да споменете за нещо, че Русия наруши интернационалното право по отношение на Крим. " Така отвърна ръководителят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов на Корнелия Нинова, откакто тя раздруса Народното събрание със скандална декларация за случая " Скрипал ".

„ Какви бяха позициите на вашите народни представители след изборите в Русия? Имаше непочтено държание от ваш депутат, с обидни квалификации към страни от Европейски Съюз и Съединени американски щати “, добави Цветан Цветанов.

„ ГЕРБ и държавното управление постоянно сме отстоявали кардиналната позиция за съблюдаване на интернационалното право. Къде сте вие в тази посока? Призовавате за анулация на глобите, с което подкрепяте политиката на Русия по отношение на Крим “, разясни Цветан Цветанов. „ Не би трябвало през днешния ден да вършим неточности, поради които децата ни няма да могат да ни простят “, прикани той. „ Ние сме за позиция, която да подхожда на евроатлантическата ориентировка на страната ни. Солидарността е извънредно значима “, съобщи той.

" Румен Радев несъмнено обслужва непознати ползи, само че не и да пази националните ползи. Знаем доста добре през 2016 година по какъв начин си издигнахте претендента за президент. Да ви приказва нещо срещата с Решетников, припомняте ли си я “, попита той. „ Призивът ми към президента Радев е да се придържаме към пълномощията ни, които са регламентирани в Конституцията. Понеже чухме мнения, свързани с това за какво не е в съгласие с него привикването на посланика ни в Русия - член 105 доста ясно са написани какви са пълномощията на изпълнителната власт “, съобщи Цветан Цветанов. „ Когато излизате и говорите от трибуната, не мога да схвана по кое време сте откровени “, обърна се той към Българска социалистическа партия.



„ Водите целеустремено страната ни към излизане от Европейски Съюз и насочването й в друга посока “, посочи Цветан Цветанов. „ Не имаме вяра на лицемерието, когато показвате непрекъснато “, сподели още Цветанов, приключвайки речта си.

Нинова се качи на трибуната на Народно събрание незабавно след изявлението на Цветанов и му отговори малко и ясно: " Съжалявам, господин Цветанов, че не разбрахте къде се намираме сега. Не подадохте ръка за държавническо отношение на България в този миг. Не разбрахте, че можехме да подкрепим Борисов и да се почувства по-силен. Има миг, в който разделянето и експанзията са контрапродуктив и не става въпрос за евроатлантически полезности. Със тази мощ бихте декларирали същото на австрийското държавно управление, Меркал или Макрон? Че не късат такива връзки, а желаят да се договаря и да се разисква. Какъв отговор получихме? Партиен и нападателен. "



" Борисов се отнася с огромна отговорност и угриженост, тъй като това, което вършат през днешния ден е да имаме парламентарен съвет за държавна сигурност. Ние би трябвало да вземем стратегическото си решение - дали ще бъдем в НАТО или Европейски Съюз ", изясни още Цветанов и добави, че от известно време следи друго държание в Българска социалистическа партия.

" Ако това ще бъде новото държание на Българска социалистическа партия, ние ще ви подкрепим. Имахме апел от Борисов и всички депутати от парламентарното болшинство да бъдем единни ", заключи ръководителят на ПГ ГЕРБ.

В момента се организира ексклузивен председателски съвет в Народно събрание за разработване на позиция по случая " Скрипал ".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР