Г-жо Караянчева,Пише Ви едно момиче от града, което по неведомите

...
Г-жо Караянчева,Пише Ви едно момиче от града, което по неведомите
Коментари Харесай

Г-жо Караянчева, просто си подайте оставката!

Г-жо Караянчева,

Пише Ви едно момиче от града, което по неведомите пътища на ориста се оказа и индивидът, който сред 2 и 5 април съумя да събере 9 968 подписа в петиция за Вашата оставка. Поводът беше безусловно неприемливото Ви изявление, в което нарекохте подканата за заледяване на депутатските заплати „ популизъм “ и с което демонстрирахте липса на политическа предвидливост, изобилна доза цинизъм и цялостно пренебрежение към своите съграждани, които към този момент понасяха тежестта на икономическата рецесия, подбудена от коронавирусната зараза. Тогава не си подадохте оставката. Лидерът на Вашата партия, както постоянно, усети отрицателните последици върху имиджа на ръководството ви и откакто Ви скръцна със зъби, Народното събрание одобри да замрази възнагражденията освен на депутатите, само че и на висшите държавни служители, с което устата на хората, които бяха възмутени от Вашето държание, беше затворена.

Няма по какъв начин да не кажа, че в случай че тогава си бяхте подала оставката, в този момент нямаше да стигнете дотук... Затова Ви пиша още веднъж с молба да си подадете оставката. Този път обаче, с цел да отбраните името и достолепието си. Бих помолила и Вашият шеф да го направи, само че е повече от ясно, че той счита да ръководи, даже и до момента в който краката му освен се клатят, само че и приливната вълна ги отмива, лека-полека, до момента в който не остане нищо, на което да се крепи. Защо оставка ли? Защото нито едно човешко създание не трябва да бъде подлагано на сходно обществено оскърбление, на каквото сте подложена Вие. Фактът, че обидата е на полова основа, способства за тъжната, да не споделям трагична, картина на нашия публичен живот и мястото на дамата в него – прикрепена, сложена, натъкмена с перли и фризура, безмълвна и покорна...

Тук въобще няма да приказвам за разделянето на управляващите и върховенството на парламентарната власт над изпълнителната. Всички знаем кой кой е в Герб и никой не е в положение да ни убеди, че някой от вас има каквито и да било права или тежест при определянето на политиките на ръководството, държанието пред медиите и обществото, разпределението на обществените и сенчестите запаси и лостове. Имаше апели да го извикате в Народното събрание и да му поискате оставката, не се тормозете, не желая толкоз доста...

Не ми казвайте, че записът не е потвърдено достоверен. Тук казусът не е, че не сме сигурни дали Бойко Борисов е изрекъл тези думи, с които по този начин картинно Ви назовава. Проблемът е, че цялото общество има вяра, че той е изцяло в положение да ги изрече. Самият акт на изговаряне няма никакво значение и за жалост, Вие вечно ще останете в историята като дамата, която е била наречена по този начин. И освен е била наречена, само че не се е противопоставила на това по никакъв метод, т.е. – приела го е. Бяхте даже заставена да изтърпите обществено ласките му и да приемете снизходителната целувка по главата, признавам – много неловка панорама.

Знаете ли, като издател на медия с женска тема, от дълго време съм ангажирана с казуса на домашното принуждение и насилието, учредено на пола. Затова и елементарно мога да разпозная модела на държание на един принудител – първо наскърбява и унижава, след това се разкайва и търси лесна амнистия. До идващия път, в който насилва, наскърбява, удря. Да наречеш една жена по метода, по който най-вероятно ви е нарекъл вашият шеф, покровител или както там го виждате, демонстрира най-много какъв е той самият – какъв мъж и какъв човек.

Да се противопоставиш на насилника си се желае доста храброст, доста лично достолепие. Не знам дали ги имате, евентуално с цел да застанете до него, се изисквало най-малко малко мощ и готовност. Едва ли Ви е било все едно и то проличава по изражението на лицето ви.

Оставки се подават в два случая. В първия като възмездие, във втория – като митинг. Първия път не стигнахте до пречистващата мощ на обществения жест, както знаем, такива оставки в България са необичайност. Днес обаче имате неповторимия късмет да покажете що за човек и жена сте, да покажете образец на всички какво значи лично достолепие, какво значи самоуважение. Повярвайте ми, ще станете образец за всички дами в България, били те отявлени феминистки, или елементарни девойки, на които им е писнало от снизхождението на мъжете. Ще покажете какво е да си жена в политиката, ще покажете финес и достойнство, каквито от дълго време не сме виждали на нашата политическа сцена. Шансът ви да извършите този значим жест не е за пропускане!

Г-жо Караянчева, подайте си оставката!

 

 
Ето за какво Цвета Караянчева трябваше да си подаде оставката през април
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР