Надин Дорис каза да се оттегли от Робърт Джерик, тъй като е обвинена, че „подвежда гласоподаватели за езда“

...
Г-жа Дорис все още не е направила това, въпреки че
Коментари Харесай

Г-жа Дорис все още не е направила това, въпреки че каза през юни, че ще се оттегли с „незабавен ефект“ след й беше отказано място в Камарата на лордовете.

Поддръжникът на Борис Джонсън е определен като „отсъстващ“ и „зловещ“, тъй като не е говорила в Камарата на общините от юли 2022 г. и последно е гласувала през април тази година.

Попитан дали нейните избиратели са в неизвестност и ако е време тя да си тръгне, г-н Дженрик каза пред Sky News: „Да, мисля, че да си член на парламента е специална привилегия. Подписваш се за мандат, ако решиш, че искаш напуснете парламента [преди това], трябва да се качите и да направите това."

Той отказа да бъде привлечен дали г-жа Дорис е „срам" за Консервативната партия, но каза, че нейните избиратели в Мид Бедфордшър „ не са правилно представени".

Попитан за плановете на депутата от Лейбъристката партия сър Крис Брайънт да я изгони от Камарата на общините, г-н Джерик каза, че вярва, че разчита на "тайнствено законодателство", но "ако изведе сериозни предложения тогава като отделни членове на парламента, ще трябва да обмислим това.

Надин Дорис: Депутат от торите, изправен пред план да я принуди да от- избори месеци след като тя обяви „незабавна“ оставка

Коментарите на г-н Дженрик отиват по-далеч от министър-председателя Риши Сунак миналата седмица, който каза, че бившият министър на културата проваля своите избиратели, но спря да я призовава правилно подайте оставка.

Мястото в Мид Бедфордшър се държи от г-жа Дорис от 2005 г. и от Консервативната партия като цяло от 1931 г., но торите се притесняват от всякакви изборни предизвикателства, тъй като изостават много от лейбъристите в анкетите.

Г-н Брайънт, който е председател на комисията по стандарти на Камарата на общините, иска да има гласуване, изискващо да се яви в парламента съгласно правило, датиращо от 1801 г., което гласи, че „нито един член не си позволява да излиза извън града без разрешение на тази камара".

Дорис "подкарва гласоподаватели"

Той каза, че това означава, че "с други думи, трябва да получите разрешение да отсъствате от парламента".< /p>

Г-н Брайънт каза, че местен съветник ще остане без работа, ако не успее да направи нищо в продължение на шест месеца и същото правило трябва да важи за депутатите.

Прочетете повече:
Съветът настоява Надин Дорис да подаде оставка „незабавно“
Риши Сунак критикува Дорис заради лимба с оставката
Дорис настоява, че „все още имам намерение да подам оставка“

Той вярва, че правилото от 1801 г. може да се използва да внесе предложение, в което се казва, че отсъствието на г-жа Дорис е забранено и тя трябва да се появи, за да говори до определена дата „и ако не го направи, тя е в неуважение към парламента“.

Г-жа Дорис, която пише Колона в Daily Mail и домакин на шоу на TalkTV, отвърна на плана в Twitter, обвинявайки г-н Брайънт в „търсене на публичност“ преди представянето на книгата му за подобряване на стандартите в парламента.

Но той каза пред Sky Новини: „Да, издадох книга, в която се говори за лошо поведение в парламента и мисля, че човекът, който в момента подмамва гласоподавателите, е отсъстващият, злодеен член от Мид Бедфордшър.“

< p>Г-жа Дорис обяви оставката си по-рано това лято, след като беше разкрито, че няма да бъде повишена в списъка с почести за оставка на г-н Джонсън, и обвини г-н Сунак в намеса в процеса – нещо, което министър-председателят отрича.

По-късно обаче тя каза, че иска да проведе свое собствено разследване защо не е получила първенство, преди действително да подаде оставка.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР