Фюрстенау. Историческият затвор в северозападния германски град Фюрстенау отново отвори

...
Фюрстенау. Историческият затвор в северозападния германски град Фюрстенау отново отвори
Коментари Харесай

Die Kreiszeitung: Бивш затвор в Германия отвори врати като хотел – гостите спят зад решетки и в затворнически униформи

Фюрстенау. Историческият затвор в северозападния немски град Фюрстенау още веднъж отвори порти, само че като хотел, оповестява районният вестник Die Kreistzeitung .
Отбелязва се, че броят на искащите да спят зад решетки и в затворнически униформи е голям, а сред тях има даже и преди малко венчани брачни двойки.
„ Леглата в килиите са с размери 90 на 200 сантиметра и оферират високо равнище на комфорт ", твърди Вернер Прайс, ръководител на Археологическото общество в града, което е помогнало за реновирането на някогашния затвор.
При регистрация на рецепцията посетителите получават гащеризони на черно-бели райета, с цел да бъде прекарването им допустимо най-автентично. „ Не са наложителни, само че мнозина ги обличат “, признава различен член на Археологическото общество във Фюрстенау.
Затворът в градчето, ситуирано покрай Хамбург, е издигнат през 1720 година Някога в него са изтърпявали наказванията си голям брой наказани, в това число палач, екзекутиран през 1883г.
„ Шест килии са превърнати в стаи за посетители, а другите две са оставени в първичното си положение, както беше преди, като характерна туристическа атракция ", изяснява Прайс. Цената за нощувка е 45 евро, само че в случай че решите да останете по-дълго, пада до 37 евро на вечер.
Хотелът във Фюрстау не е уникален. Подобни има във Англия, Швеция, Турция, Съединени американски щати, Австралия, Нидерландия и Словения.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР