Футболният тим на Хебър спечели 15-тата си победа от началото

...
Футболният тим на Хебър спечели 15-тата си победа от началото
Коментари Харесай

Хебър подчини с 2:1 Миньор в Перник

Футболният отбор на Хебър завоюва 15-тата си победа от началото на шампионата през днешния ден.

В среща от 20-тия кръг на трета югозападна лига пазарджиклии удариха с 2:1 Миньор посред Перник.

Успехът резервира дистанцията от 5 точки до водачът в класирането ЦСКА 1948, който победи с кански мъки(гол в последната минута) последния Ботев(Ихтиман). В същото време Хебър усили на 5 пункта преднината си пред третия в подреждането Вихрен(Сандански), който стигна единствено до 1:1 вкъщи против Септември(Симитли).

На стадион „ Миньор ” хебърци започнаха доста амбициозно и още през цялото време взеха самодейността.  

Не бе минала 9-тата минута на мача, когато след центриране от корнер Стефан Лачов надскочи отбраната на перничани и след удар с глава разпечати вратата на Миньор.

В 16-та минута вратарят на Хебър Димитър Пангев боксира в корнер рисков удар от 20 метра.

В 21-та минута Миньор се избави по знамение от втори гол, откакто нов удар с глава на Стефан Лачов профуча край задачата.

Още при идната офанзива хебърци изпуснаха ново състояние. Иван Иванов изкочи на стрелкова позиция, само че ударът му излезе в навън.

В 24-та минута нашите проведоха фамозна офанзива, която приключи с удар на Атанас Велев – Крауч. Шутът на роденият в Ковачево халф бе блокиран пред голлинията от защитник на домакините, който искрено си послужи с ръка, само че реферът Васимир Ел Хатиб не почете претенциите на пазарджиклии за дузпа.

При идната офанзива Миньор стигна до първото си чисто състояние. Опасния удар на пернишки нападател обаче излезе в навън.

В 29-та минута и Цветелин Тонев тества шанса си, само че ударът му мина край вратата на Миньор.

Пет минути по-късно Цецо Тонев излезе на още по-чиста позиция, само че отново не съумя да уцели задачата.

Втората част стартира с удар на Руси Георгиев, който тества бдителността на домакинския вратар.

В 65-та минута нашите нанесоха съдбоносен удар в мача. След бърза офанзива на Хебър топката отиде у влезлият на промяна малко по-рано Кирил Георгиев, който с доста техничен шут от над 20 метра препарира стражът на Миньор за 0:2.

  бележи за 0-2 със страховит фалцов удар по диагонала.

За страдание в 72-та минута моментно разпръскване в защитата на Хебър даде очаквания на домакините да се върнат в мача. Тогава влезлият на промяна Стивън Милчев наказа групова неточност в отбраната на хебърци, намалявайки на 1:2.

В последните 15 минути до съществени положения и пред двете порти не се стигна. Нашите разиграваха на несъмнено, стремейки се да държат противника по-далече от вратата на Пангев, а в това време силите на Миньор не стигнаха за освен това от няколко шаблонни центрирания в пеналта на пазарджииклии.

Хебър: Димитър Пангев, Иван Иванов, Мартин Сечков, Димитър Мичков, Мурад Ибраим, Цветан Павлов, Атанас Велев(46-Кирил Георгиев), Димитър Илиев, Руслан Иванов, Стефан Лачов(к)(61-Станимир Димитров), Цветелин Тонев(71-Васил Геров).   
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР