Футболният шампионат на Украйна ще стартира на 23 август. Местната

...
Футболният шампионат на Украйна ще стартира на 23 август. Местната
Коментари Харесай

Футболното първенство на Украйна стартира следващата седмица

Футболният шампионат на Украйна ще започва на 23 август. Местната федерация към момента почиства детайлите по провеждането на шампионата.

Въпреки продължаващите военни дейности на Русия, управлението на централа в Украйна реши да възобнови спортната конкуренция.

Министърът на младежта и спорта Вадим Гутцайт разгласи началната дата на новия сезон на украинската Висша лига и това е 23 август.

Украинското футболно състезание за миналия сезон 2021/22 завърши предварително поради съветската военна експанзия. Местата на тимовете в класирането бяха закрепени към последния изигран кръг - 18-ти кръг. Той се организира през през декември 2021 година.

Мачовете ще се организират на територията на Украйна, без аудитория, с разрешението на локалните военни администрации и при съблюдаване на всички правила за сигурност.

„ Стадионите би трябвало да имат укрития, оборудвани по всички стандарти. По време на въздушни набези мачовете ще бъдат спирани - играчите, треньорите и всички на стадиона би трябвало бързо да отидат в убежището. Присъствието на представители на локалните военни администрации, на службата за изключителни обстановки и медици е наложително “, съобщи спортният министър на Украйна Вадим Гутцайт.

По-рано стана ясно, че поради военната експанзия на Русия Суперкупата и Купата на Украйна няма да се играят този сезон.

Част от тимовете ще играят на разнообразни от своите игрища. Например, защото Днепър-1 не може да се състезава вкъщи, поради близостта с военни дейности, отборът ще организира домакинските мачове на стадион „ Авангард “ в Ужгород.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР