Футболният сезон в повечето европейски страни е спрян до второ

...
Футболният сезон в повечето европейски страни е спрян до второ
Коментари Харесай

"Арсенал" като Северна Корея! Отборите от Висшата лига, ако бяха държави

Футболният сезон в множеството европейски страни е спрян до второ разпореждане поради пандемията, а изключение прави Беларус, чийто шампионат, неизвестно за какво, продължава да се организира. Имайки поради, че той буди у средностатистическия почитател същия интерес колкото и втора дивизия на Того, скуката от неналичието на първокласен футбол надвива. А носталгията по уикендите с дербита от вида на " Рома " - " Лацио ", " Атлетико " Мадрид - " Реал " Мадрид и " Ливърпул " - " Евертън " скоро няма да си отиде.

Всичко това води до идващите редове, в които ще разгледаме тимовете от британската Висша лига, в случай че бяха... страни. Сравненията са подкрепени с стоманени причини, несъмнено.

20. " Норич "

" Канарчетата " започнаха сезона обещаващо, само че полетът им бе пресечен относително бързо. Тимът на Даниел Фарке стартира да позволява прекомерно доста голове и се озова закотвен на дъното. През цялото това време обаче един състезател бе на равнище - голмайсторът Теему Пуки.

Финландецът се трансформира в сензация и във Висшата лига, откакто вкара цели 29 гола и бе с главен принос " Норич " да приключи преди всичко в Чемпиъншип през предишния сезон. Сега нападателят има на сметката си 11, само че Пуки е човекът-отбор, тъй че " Норич " е Финландия на Висшата лига.

19. " Астън Вила "

Седемкратен първенец на Англия, притежател на общо 13 купи на страната, владетел на футболна Европа през 1982 година Как някогашният тим на родната легенда Стилиян Петров стигна до борба за оцеляване във Висшата лига, макар че похарчи (по-скоро " прахоса " ) цяло положение за прехвърляния предишното лято? Сложен въпрос, за чийто отговор ще е нужна обособена публикация.

Преминаваме към сравнението - " Астън Вила " е Италия на Висшата лига. Подобно на " адзурите ", " виланите " прекомерно постоянно поглеждат към историята и към момента считат, че са измежду най-големите. И до момента в който за " Скуадрата " има вяра да се завърне на огромната сцена, тази на " Вила " за оцеляване е обвързвана по-скоро с... отменяне на сезона.

18. " Борнемут "

" Черешките " на Еди Хауи. Те са част от цялата картина, само че припомнят за себе си в редки случаи. Тогава обаче намесата им се оказва основна - стопират някой от водачите и скапват сметките му.

В останалото време " Борнемут " е от тези дребни тимове, които нерядко забравяме в куизовете за Висшата лига.

Затова и " Борнемут " е Ватикана във футбола на Острова.

17. " Уотфорд "

През сезон 2004/2005 " Уест Бромич " стана първият тим, който оцеля във Висшата лига, макар че бе на дъното по Коледа. Постижението на " дроздовете ", наречено " Голямото изплъзване ", след това бе повторено от " Съндърланд " (2013/2014) и " Лестър " (2014/2015). Сега " Уотфорд " се готви за същото.

Под управлението на Найджъл Пиърсън, от декември насам, " стършелите " записаха 5 победи и 4 равенства. " Жилят " най-много вкъщи, където нанесоха на водача " Ливърпул " единственото му проваляне от началото на акцията. Именно поради негостоприемния " Викаридж Роуд ", " Уотфорд " е съпоставим с Албания. Никой не желае да върви там.

16. " Уест Хем "

Заобиколени от надалеч по-големи локални клубове, " чуковете " нямат нищо общо с българските си сътрудници от " Миньор " Перник. " Уест Хем " въобще не демонстрира същата експанзия, с изключение на на трансферния пазар, където съвсем всяко лято заплаща съществени суми за недоказани играчи.

В композиция с големия стадион като за олимпийски игри, създаващ една от най-лошите атмосфери в лигата, " Уест Хем " не прави живота на почитателите си елементарен. Не могат да бъдат оставени умерено да вършат балончета. Те са си " кръстоносци ", въпреки и в друг смисъл на думата. Ето за какво " Уест Хем " е Швейцария на Висшата лига.

15. " Брайтън "

" Чайките " не престават да летят по-високо в сравнение с хората чакат. Понякога се снижават и скапват деня на някого, отмъквайки му закуската - в тази ситуация това са трите точки.

Скромен и прелестен отбор, ръководен вярно и с внимание към детайлите. Затова " Брайтън " е Лихтенщайн на Висшата лига.

14. " Саутхемптън "

По принцип е неразрешено да си в една дивизия с дублиращия си тим, само че " Ливърпул " очевидно е над закона... И в този момент би трябвало да измисляме с коя страна да съпоставим запасите на мърсисайдци - " Саутхемптън ".

Шегата настрани, " светците " са симпатични за неутралния почитател, не им липсва и богата история. В момента не съставляват сериозна заплаха, само че като че ли постепенно стартират да осъществят капацитета си. Затова и " Саутхемптън " е Турция на Висшата лига.

13. " Нюкасъл "

Парите на саудитския престолонаследник са на път да трансфорат " Нюкасъл " в новия " Манчестър Сити ". С 230-те милиарда евро персонално благосъстояние на принц Салман " свраките " ще грачат присмехулно над бедняците от лигата. Правилата за финансов феърплей са проблем, правата на индивида също, както и съществуването на Майк Ашли.

Феновете към този момент мечтаят за Мбапе, Коутиньо, Кулибали, Кавани, Мертенс, Пеле и Марадона. Ако нещата не се получат, Божинката към този момент мина през остарелия " Манчестър Сити " и сигурно би се върнал на Острова.

Отплеснахме се... Време е за сравнението. " Нюкасъл " е Австрия на Висшата лига - тогавашна империя с упоритости за връщане на остарялата си популярност.

12. " Евертън "

Преди доста, доста години " Евертън " властвал в района. Една огромна и странна алена птица обаче изкълвала " карамелите " и кацнала на върха. Може би очаквате приказката да продължи с прословут поврат, само че към този момент има " опазване на статуквото ".

" Евертън " е Португалия на Висшата лига - мощен в предишното, само че понастоящем в сянката на съседите.

11. " Кристъл Палас "

Втори лондонски тим в нашия материал. " Орлите " на Рой (Ходжсън), който не може да споделя " Р ". Повечето деца в английската столица несъмнено схващат за съществуването на " Палас " чак след най-малко осмата си година.

Кои са тези? Именно! Затова и " Палас " е островите Кук на Висшата лига.

Това пък къде е? Амии... ТУК .

Вече сме в средата на класирането, а публикацията става дълга... Не ни заплащат на писмен знак, почтено! Ред е на:

10. " Бърнли "

Типичният британски тим. Съставът е цялостен с британци, което е малко извънредно за отбор от Висшата лига. Странно. Британският " Ботев " Враца не предлага атрактивен футбол, само че е трансформирал в своя задача да потвърждава, че експертите в действителност не схващат нищо. " Бърнли " е измежду любимците за изпадане всяка година и най-после оцелява. Веднъж даже стигна до Лига Европа, а сега се е настанил комфортно в средата на класирането.

С него не е забавно, само че умее да основава проблеми на грандовете. Затова споделяме, че " Бърнли " е Дания на Висшата лига.

9. " Арсенал "

Ръководен от " Пеп Гуардиола за небогати ", " Арсенал " навлезе в серия от мачове без загуба, която стартира още в първия ден на 2020 година " Артилеристите " таман бяха " разкрили огън ", когато " гръмна " и новината, че мениджърът им Микел Артета е инфектиран с COVID-19. Последва не чак толкоз къса пауза в шампионата. Коронавирусът спря " Арсенал "!

Клубът е съпоставим със Северна Корея. Отправя люти закани, само че всички са наясно, че не може да сътвори проблеми на огромните.

8. " Тотнъм "

От Маурисио Почетино до Жозе Моуриньо е като да смениш новия си телефон със остарелия, тъй като последният преди е правил работа. Специалния разчита на славата си отпреди години, същото можем да кажем и за " шпорите ". Били са на върха, само че толкоз от дълго време, че към този момент никой не помни. Затова и " Тотнъм " е Гърция на Висшата лига.

7. " Шефийлд Юнайтед "

Приятната изненада през този сезон. Не един или два отбора се порязаха на " остриетата " от града на стоманата. Петима в защита, уинг бекове, централни бранители, които обичат да се включват в офанзива. Идеите на Крис Уайлдър работят и го трансформират в един от кандидатите за управител на сезона.

С борбеността и несломимия си дух " Шефийлд Юнайтед " е Южна Корея на Висшата лига.

6. " Уулвърхемптън "

" Глутницата " на Ешпирито Санто, чието име в превод от португалски значи Светия Дух, резервира състава си и " вълците " хапят неприятно във втори следващ сезон. Проектът е забавен. Както и фактът, че капитанът Конър Коуди приказва прекомерно бързо и може да прочете тази публикация за по-малко от минута... без да си поема въздух.

" Уулвс " са Хърватия на Висшата лига - порастват постепенно, само че несъмнено, и последователно се утвърждават на европейската сцена.

5. " Манчестър Юнайтед "

" Оле! ", стигнахме до Оле. Няма да вършим опити за решение на разногласието става ли или не Солскяер за управител и имитира ли свои сътрудници за пред телевизионните камери. Ще отбележим единствено, че " алените дяволи " не са това, което бяха.

Затова и ги съпоставяме със Съединените щати - суперсила през 20-ти век с поотслабени позиции сега.

4. " Челси "

Водени от заблудата, че са гранд, " сините " атакуват със самочувствие всеки. Силни са и разполагат с необятен състав. Към него прибавяме и всички юноши, пратени чартърен в близки и далечни страни. Ако се съберат в България, могат да основат дребен град... Шегата настрани, моделът работи, защото е оказал помощ за развиването на Тами Ейбрахам, Мейсън Маунт, Фикайо Томори, Рийс Джеймс и други. Клубната легенда и управител на отбора Франк Лампард също бе нещо като преотстъпен в " Дарби Каунти " през предишния сезон.

" Челси " има ресурсите и капацитета за повече от място в Топ 4. Затова и е Русия на Висшата лига. Роман Абрамович харесва това!

3. " Лестър "

Шампионите... в случай че бяхме 2016 година Онзи приветлив отбор на " лисиците " донесе в Източен Мидлендс първата купа в клубната история. Четири години по-късно " Лестър " е надалеч от нов успех, само че остава все по този начин прелъстителен за неутралния почитател.

Затова и споделяме, че е Нидерландия на Висшата лига. Приликите включват и, че в Ниската земя приказват добър британски.

2. " Манчестър Сити "

На 14 февруари " Сити " бе изхвърлен от евротурнирите за две години и санкциониран с 30 млн. евро. Две седмици по-късно от " Етихад " вложиха сходна сума в юристи и апелираха решението на УЕФА пред Спортния трибунал (КАС) в Лозана.

Засега обаче изгледи за победа на " жителите " няма и те остават отвън Европа. Също като Англия!

1. " Ливърпул "

Няма кой да спре " Ливърпул " по пътя към първа купа за последните 30 години. Освен в случай че не се появи рисков вирус, който да провокира пандемия и прекъсване на футбола. Оо, почакайте...

И въпреки всичко тимът на Юрген Клоп заслужава да стане първенец, поставяйки завършек на мъчителното очакване. Ако не го направи през този сезон, евентуално ще успее в някой от идващите. Затова и " Ливърпул " е Китай на Висшата лига - развие ли цялостния си капацитет, ще бъде сложен за прекъсване.

Това е всичко, другари!

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР