Футболният клуб на Хасково, който вече ще носи името „Саяна

...
Футболният клуб на Хасково, който вече ще носи името „Саяна
Коментари Харесай

Футболният отбор на Хасково с бюджет от  400 000 лева 

Футболният клуб на Хасково, който към този момент ще носи името „ Саяна –Хасково “, ще разполага с бюджет от 400 000 лева С толкоз пари футболът в Хасково до в този момент не е разполагал, съгласно осведомени. 100 000 лева от тях са от Общината, а останалите от „ Саяна “.

Общината стопира финансирането на ОФК и клубът се влива във „ Саяна- Хасково “. Това е тимът, който влиза в мъжката Югоизточна трета футболна лига. Идеята е да се сътвори нещо стабилно, да се развиват локални гении. За да се случи това, общината покачва парите, до в този момент предоставяше 75 000 лева, в този момент ще са 50 000 лева на сезон, разяснява кметът Станислав Дечев.

Искаме да направи един мощен тим, да го развиваме, да върнем публиката на стадиона, съобщи представителят на „ Саяна “ Желязко Недев. Той добави, че няма по какъв начин да се оправят без поддръжка от Общината.

Днес кметът благодари на Делчо Корчев, който през последните години вложи доста старания и средства в ОФК „ Хасково “..

Първата среща на ФК Саяна Хасково в Югоизточна трета футболна лига е на 7 август. До тогава в ръцете на треньора Живко Желев е селекцията на новия тим, в който ще влязат и футболисти от ОФК Хасково. Първата подготовка на тима е довечера на терена в Горски извор, където ще се организира и лятната подготовка на тима. Официалните мачове на ФК Саяна Хасково ще се играят на стадион „ Хасково “.

До дни ще излезе регистрацията на клуба. Лятната подготовка ще е на стадиона в Горски извор. Първата подготовка е през днешния ден.

И този нов тим не визира школата на ОФК Хасково, дори в противен случай, като имаме мощен мъжки тим, ще подтикваме децата и младежите да се развиват. От нашата детска и младежка школа ще бъде свежото попълнение на ФК Саяна Хасково “, сподели при представянето на новия футболен клуб кметът Станислав Дечев.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР