Футболните запалянковци с доказани расистки прояви трябва да получават доживотна

...
Футболните запалянковци с доказани расистки прояви трябва да получават доживотна
Коментари Харесай

Доживотна забрана за фенове, уличени в расизъм, поиска шефът на италианския футбол

Футболните ентусиасти с потвърдени расистки прояви би трябвало да получават доживотна възбрана за посещаване на мачове, счита президентът на италианската федерация Габриеле Гравина. Думите му идват след серия произшествия от началото сезона в локалното състезание.

Защитникът на " Наполи " Калиду Кулибали съобщи, че последователи на " Фиорентина " са го нарекли " маймуна ". Бранителят прикани за санкции за провинените.

През септември два пъти футболисти на " Милан " бяха обиждани на расистка основа в мачовете с " Ювентус " и " Лацио ", напомня " Ройтерс ".

Гравина изясни пред " Италия 1 ", че би трябвало да се носи персонална отговорност. " Разполагаме с технологията да идентифицираме обособените хора, да ги извадим от стадионите и в никакъв случай да не ги пуснем назад ", уточни той.

По думите му Италия има желание да изиска семейството на Евро 2028. " Подхранвам фантазиите и се пробвам да ги реализирам. Надявам се тази фантазия да се сбъдне за положителното на италианския футбол ".

Миналата седмица УЕФА разгласи, че федерациите имат период до 23 март 2022 година да заявят интерес да бъдат домакини. Кандидатите ще бъдат оповестени на 5 април, а домакинът ще бъде избран през септември 2023 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР