Футболните национали на България взеха първа победа в Лигата на

...
Футболните национали на България взеха първа победа в Лигата на
Коментари Харесай

Националите разбиха Гибралтар с 5:1

Футболните национали на България взеха първа победа в Лигата на нациите – 5:1 над Гибралтар. Мачът в Разград беше дебют за. Успехът значи, че България ще резервира мястото си в Група C. Кръг преди края нашите са с шест точки – пет повече от последния Гибралтар. Освен това те се приближиха на точка от втория Северна Македония. По-рано комшиите паднаха от Грузия с 0:2. Следващият мач на националите е точно аудиенция на Северна Македония.

Победата прекъсна суша от близо година и осем мача без триумф. Предишният беше над Северна Ирландия през 2021 година

Петима разнообразни играчи се разписаха за България – Валентин Антов, Кирил Десподов, Радослав Кирилов, Илиян Стефанов и Марин Петков. Иначе Кръстаич заложи на нова скица – с трима централни бранители. Освен това той пусна двама дебютанти измежду титулярите – Илия Груев и Марин Петков.
 България - Гибралтар Снимка: facebook.com/BulgarianNationalTeam
Националите поведоха в 23-ата минута – Антов засече центриране от корнер на Филип Кръстев. Само три минути по-късно обаче Гибралтар посредством Рой Чиполина. Капитанът на гостите наказа неточност в българската защита. Десподов се разписа за 2:1 в 36-ата минута след пас на Илиян Стефанов.

След почивката нашите отхвърлиха противника с два гола в границите на три минути. В 52-ата се разписа Кирилов,малко по-късно и Стефанов.

След това Кръстаич даде късмет за дебют на още трима – Никола Илиев, Йоан Стоянов и Георги Русев. Девет минути преди края Марин Петков вкара последния гол – 5:1.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР