Футболната топка, с която ще се изиграе първата среща на

...
Футболната топка, с която ще се изиграе първата среща на
Коментари Харесай

С ”космическа” топка ще се играе първият мач на Световното по футбол в Русия

Футболната топка, с която ще се изиграе първата среща на откриването на Мондиал 2018 в Русия на 14 юни, се завърна на Земята след пътешестване в открития космос.
Кълбото прекара над два месеца в галактическия транспортен съд " Съюз МС-07 ". То дойде на Международната галактическа станция, която се намира на 400 км от Земята, на 24 март с кораба " Съюз МС-08 ". Преди няколко дни топката беше свалена, като се приземи в Казахстан. Тя дойде от космоса дружно с американския астронавт Скот Тингъл, съветския космонавт Антон Шкаплеров и японеца Норишиге Канай.

Оттам топката ще пропътува още 2500 км до Москва. Жребият отреди в срещата на откриването на международното състезание в Русия на 14 юни да е сред домакините и Саудитска Арабия. Тя ще се играе в столицата Москва, на 80-хилядният " Лужники ".
Adidas Telstar 18 е формалната топка, с която ще се играят мачовете на Мондиал 2018 в Русия. Тя е създадена от немската компания " Адидас ", сътрудник на ФИФА и формален снабдител на топ футболни топки на международната футболна федерация от 1970 година насам. Топката се основава на концепцията за първата топка за мачове на Световната купа на Adidas.

Това е първата топка от серията " Телстар ", която се прави от 1970 година насам, само че в нея са заложени всички съвременни трендове и условия на ФИФА. Тя има и вграден НФС чип. Той ще бъде употребен от новата технология на голлинията и е сходен на тези от смарт телефоните.

Коженото кълбо е в ретро бяло-черен дизайн, само че с релеф, като частите кожа, от които е направено, са с ексцентрична форма. Всички надписи по него блестят в златисто.

" Телстар 18 " отдава респект на първата топка за мачове на Световната купа на Адидас, наречена Telstar, която има аналогия с истинския информационен сателит Telstar. Думата е композиция от двете думи " телевизия " и " звезда ". Оригиналът Telstar, употребен на Световното състезание по футбол през 1970 година в Мексико, беше черно-бял.

Telstar 18 топките ще бъдат създадени от Forward Sports в град Сиалкот - един от най-индустриализираните райони на Пакистан. Заедно със прилежащите градове Гудранвала и Гудрат, Сиалкот е част от тъй наречените " Златен триъгълник " на индустриалните градове с експортноориентирани стопански системи.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР