Футболната класика Германия - Франция макар и на ниво юноши

...
Футболната класика Германия - Франция макар и на ниво юноши
Коментари Харесай

Гледайте финала на Евро 2023 по футбол за юноши до 17 г. тази вечер от 20.50 часа по БНТ 3

Футболната класика Германия - Франция въпреки и на равнище юноши до 17 години - това е финалът на европейското състезание за тази възрастова група, който следва да се изиграе довечера и ще бъде излъчен НА ЖИВО в ефира на Българска национална телевизия 3.

" Бундестима " стартира стремително шампионата, като означи 10 гола още в мачовете си от груповата фаза, а в четвъртфиналите селекцията на Кристиан Вюк срещна първото си по-сериозно затруднение, откакто отстрани след осъществяване на дузпи състава на Швейцария.

В полуфиналите пък германците още веднъж срещнаха сериозна опозиция от отбора на Полша, който на два пъти повеждаше в резултата, само че в последна сметка " Маншафта " си обезпечи място на финала в Будапеща довечера след триумф с 5:3.

Французите въпреки това пък бяха застрашени с отпадане от шампионата още в групите, само че в последна сметка продължиха напред поради по-добрата си голова разлика по отношение на отбора на Португалия.

Във етапа на елиминациите пък " петлите " първо надиграха с минималното 1:0 Англия след гол от дузпа в края, а в полуфиналите се оправиха и с Испания с 3:1, с цел да се класират на своя първи край на европейското състезание до 17-годишни от 2015-а година насам, когато хазаин на шампионата беше България.

Любопитна детайлност преди днешната борба за трофея е, че Германия и Франция към този момент се срещнаха един път в групите на шампионата, когато " Бундестима " се наложи с 3:1, само че французите са подготвени за реванш и желаят да потвърдят, че те ще са страната, която ще постанова модата във футбола от юноши до мъже.

Гледайте финала на европейското състезание по футбол за юноши до 17 години сред Германия и Франция от Будапеща довечера (2 юни) от 20.50 часа по Българска национална телевизия 3!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР