Футболна Европа с нетърпение очаква последното важно събитие за клубните

...
Футболна Европа с нетърпение очаква последното важно събитие за клубните
Коментари Харесай

Време е за жребия за 1/8-финалите в Шампионската лига

Футболна Европа с неспокойствие чака последното значимо събитие за клубните шампионати в календарната 2023-а година. В дребния и хубав град Нион в Швейцария ще се организира предстоящият чоп за 1/8-финалите в трите шампионата, проведени от УЕФА. Този за най-престижния от тях - Шампионската лига, започва в 13:00 българско време и ще го проследим онлайн в уеб страницата.

Отборите са разграничени в две урни. Тези, които се класираха на първите места в групите, са сложени в тази на поставените, до момента в който тези, приключили на второ място, са в тази на непоставените. Има и някои ограничавания - тимове от една и съща страна, както и отбори, които са се изправяли един против различен в груповата фаза, не могат да се паднат да играят на 1/8-финалите.

Непоставените тимове ще бъдат домакини на първите срещи, които са планувани за 13/14 февруари и 20/21 февруари 2024-а година. Реваншите пък би трябвало да се изиграят на 5/6 март и 12/13 март 2024-а година.

Урна с сложени тимове: Манчестър Сити, Реал Мадрид, Байерн Мюнхен, Барселона, Арсенал, Борусия Дортмунд, Атлетико Мадрид, Реал Сосиедад

Урна с непоставени тимове: Пари Сен Жермен, Интер, Наполи, Лацио, Република България Лайпциг, ПСВ Айндховен, Порто, ФК Копенхаген

Last-16 draw on Monday
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР