Футболистите от испанския втородивизионен клуб Реус планират да напуснат отбора

...
Футболистите от испанския втородивизионен клуб Реус планират да напуснат отбора
Коментари Харесай

Футболистите на испанския Реус взеха тежко решение

Футболистите от испанския втородивизионен клуб Реус възнамеряват да изоставен тима след днешния мач против Кордоба от Сегунда дивисион, като по този метод го изправят пред заплахата да бъде изваден от шампионата.

Малкият каталунски тим, който се намира на към 100 километра югозападно от Барселона, не е плащал на играчите си последните три месечни заплати и има задължения към 5 милиона евро, пишат разнообразни хора в обществените мрежи.

" Решихме да се възползваме от правото си да напуснем, защото обстановката е извънредно неустойчива и даже съществуването на клуба е под въпрос”, съобщи капитанът на тима Дани Олмо, като прочете пред медиите изказване на целия тим.

Футболистите ще бъдат свободни да си намерят нови клубове, в случай че не им бъде платено до понеделник. Ако пък Реус, който има 16 експерти в картотеката, не показа най-малко 12 играчи с контракти за идващия мач, то Професионалната лига ще бъде принудена да ги извади от Сегунда дивисион. Досегашните резултати ще бъдат непокътнати, а идващите противници ще прибавят служебна победа с по 3:0 и три точки.

И сега Реус е в зоната на изпадащите, като има 16 точки и е на 20-о място от 22 тима. Последните четири отбора изпадат в Трета лига, а под тях са днешните им противници от Кордоба с 13 точки и Химнастик на последната 22-а позиция с 10.

" Ако клубът не заплати на футболистите дължимите заплати, то това ще стори Лигата, която има такова съглашение със Синдиката на професионалните футболисти. Но това няма да спре процеса на овакантяване със свободни прехвърляния, в случай че самите играчи го пожелаят незабавно.

Avui a les 18.00 hores, #OmplimlEstadi!#ReusCórdoba#CFReus pic.twitter.com/yTI07eRlhj
— CF Reus (@cfreusdeportiu) December 15, 2018
" Ла Лига ни предложи да ни заплащат заплатите до края на сезона, само че не знам дали има смисъл, защото както и да приключим като класиране, Реус Депортиу ще изпадне под административно ръководство. Част от играчите считат, че това е неефикасно деяние и е продължение на мъката. Друга част пък считат, че по този начин ще играем единствено за себе си и по този начин да си намерим тимове през лятото, а не да стоим вкъщи”, изяснява още Дани Олмо.

" В последна сметка в този момент ни дължат по три заплати и няколко награди. Ако останем и играем, има вид да ни дължат по 6-7 заплати и по този начин разочарованието е по-голямо за играчите”, добави той.

Треньорът Шави Бартоло обаче е доста по-голям оптимист: " Ние в този момент би трябвало да спечелим мача с Кордоба, с цел да се изкачим над зоната на изпадащите. В дните след мача ще обсъдим каква е тактиката за цялостна победа в тази обстановка. Смятам, че в случай че редуцираме някои заплащания, в края на сезона можем да избегнем и банкрута, и изпадането.”

Реус Депортиу е основан през 1909-а година и през 2016-а година влезе за първи път във втора дивизия в историята си. В момента те са в своя трети професионален сезон.

" През седмицата имах среща с Борда на шефовете и видях в лицата им вяра, че ще избегнем фалита”, добавя 50-годишният ментор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР