Футболистите на Барселона си приписват заслугите за всяка една победа,

...
Футболистите на Барселона си приписват заслугите за всяка една победа,
Коментари Харесай

Конфликтите между капризните и отстъпчивите все повече раздират Барса

Футболистите на Барселона си приписват заслугите за всяка една победа, откогато управлението поема тези за всяка една загуба – мълчалив и въпреки всичко признат от всички страни пакт. Падението на „ Анфийлд “ забърза хода на събитията и равносметките към този момент се вършат не след края на даден сезон с прегледа на събраните титли, а напряко след края на всеки мач, както се видя и в Хетафе.

Жерард Пике – един от капитаните и несъмнено най-директният от тях – излезе пред пресата след успеха (първа за новото състезание на непознат терен за шампионите) и уточни с пръст ръководения от президента на клуба Джосеп Мария Бартомеу ръб, призовавайки за единство за повторно след визитата против Осасуна: „ Трябва всички да сме едно, което включва публиката и управата, другояче ще си навредим сами. Знаем клуба, знаем околните му всекидневници, знаем какви материали излизат там и постоянно и кой ги написа, в случай че ще и под друго име. Не желаеме да сътворяваме ужас, а да играем добре и да печелим. Дано никой не се пробва да предизвиква раздори! “.



Макар че не загатна напряко имена, централният бранител сигурно имаше поради пуснатия предходната сряда текст в „ Мундо Депортиво “ от журналиста Чавиер Бош – член №14 963 на Барса, със заглавие „ Така съблекалнята завзе цялостната власт “. В материала се разкриват купища отстъпки към играчите поради спечелването на „ това, което в никакъв случай не се бе печелило “ в последното десетилетие – 8 трофеи и 3 купи в Шампионската лига (2009-2019).

Бош разяснява събитията към промяната на Тито Виланова, преглъщането от Луис Енрике на желанието му да накаже неколцина след рецесията на „ Аноета “ през 2015 година, неприязънта на съблекалнята към мениджъра Пеп Сегура и радушния банкет към Ерик Абидал, ветото на покупката на Иниго Мартинес и желанието към Неймар пред Антоан Гризман.



„ Съблекалнята по този начин от време на време иззема ролята на състезателен шеф “, написа в текста и след това се загатват финансовите тласъци за футболистите за приемането на другарски мач в ЮАР, спомагателните награди за спечелването на шампионската купа със 100 точки или без загуба, нарасналите заплати за сметка на бюджетното здраве, помощите в заплащанията към хазната. Дори се приказва за особеното отношение към контузените: Усман Дембеле непрекъснато е засипван със стрели (това е и част от политиката на тарторите за връщане на Неймар), а Самюел Юмтити и Луис Суарес постоянно биват защитавани.

Цената би била непоносима за Бартомеу, в случай че не се печелят даже и елементарните мачове в Ла Лига. Клякането пред играчите към този момент докара до промяната на Жоан Лапорта през 2008 година, а Флорентино Перес подаде оставка като президент на Реал Мадрид през 2006 година, откакто разглези тотално своите футболисти. Разликата във връзка с Бартомеу е, че той е в разкол с хората на Меси.



Упадъкът в връзките заплашва даже да постави завършек на търпението на Ернесто Валверде – единствената допирна точка сред състава и президента, който гласоподава доверие на старши треньора на инат на вижданията на един връщащ си полека-лека въздействие в спортната част ръб в очакване на нов състезателен шеф (пост, отхвърлен от Карлес Пуйол). В момента на „ Камп Ноу “ посредник няма.

Ръководството упорства за резултати на терена, откакто задоволи претенциите на играчите, до момента в който в това време изисква от Валверде да обнови даващата признаци на амортизиране след Берлин 2015 съблекалня. Чрез медиите, също толкоз разграничени в позициите си в спора, играчите знаят, че са упреквани в леност и неприятни навици, че упражняват неприятно и капризничат, че даваното от тях не подхожда на щедростта на един състезателен клуб с бюджет от над 1 милиард евро.



Трудностите на финансовия отдел доведоха през лятото до отсрочване на някои заплащания към играчите, до момента в който с помощта на заем бяха вложени 120 млн. евро за Гризман. Някои в съблекалнята се почувстваха излъгани и това единствено усили недоверието към управата, което се появи и в изявлението на Меси за вестник „ Спорт “, където аржентинецът изрази подозрение в желанията на шефовете в действителност да върнат Неймар.

Самият той съумя при последното възобновяване на контракта си да вкара уговорка вътре, че може да напусне клуба през юни следващата година. Също по този начин се разбра, че Неймар е изискал писмена гаранция за прехвърлянето си в Барса в подмяна на отдръпването на своя иск против клуба. А е и обществена загадка, че футболистите употребяват по отношение на Бартомеу звук, който не е напълно правилен във връзка с един президент на клуб.



И от едната, и от другата страна се хвърлят камъни заради неналичието на престиж у управлението и завземането на власт от тима, че се стига даже до такава степен Карлес Аленя да се оплаква от предаването на номера му на новото попълнение Френки де Йонг. Липсата на ясна подчиненост улеснява съблекалнята да се самоуправлява със единодушието частично на една администрация, която на моменти се усеща незачитана и даже шантажирана, плебей на фирмени връзки. Да напомним, че Пике беше медиаторът за привличането за спонсор на Rakuten, а също и продуцент на документалния филм „ Решението “, в който Гризман осведоми света за подновяването на контракта си с Атлетико Мадрид.

Днес френският нападател е към този момент в Барса и идването му единствено уголеми спора. Няма допирна точка сред двете страни при неналичието на водачество, нито се вижда друго лекарство, с изключение на печеленето на победа във всеки един мач – сложна задача след жертването на предсезонната подготовка поради двойно комерсиално турне. А през 2021 година има избори и Бартомеу, след изхарчването на толкоз доста пари, желае да си отиде запомнен като победител и с правоприемник, комуто обезпечено ще е наследен оставащ Меси.
Рамон Беса, „ Ел Паис “
Примера дивисион 7 кръг, събота 28 септември  Хетафе 0:2краен резулат  Барселона
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР