Футболисти от отбора на Банджул, столица и четвърти по големина

...
Футболисти от отбора на Банджул, столица и четвърти по големина
Коментари Харесай

Миграцията на младите хора от Гамбия

Футболисти от тима на Банджул, столица и четвърти по величина град в Гамбия, изричат последните си молебствия за своите съотборници, които изгубиха живота си, пробвайки се да стигнат до Европа, написа Voice of America (VOA) .

Шарифо Сане е един от тях. Той загуби живота си, пробвайки се да пресече Атлантическия океан, с цел да стигне до Европа.

Приятел на фамилията споделя, че Сане е открит да лежи мъртъв след рутинно разчистване на лодката, с която се е опитвал да отплава.

Имиграционният отдел на Гамбия споделя за Voice of America (VOA) , че през 2023 г огромен брой хора са напуснали страната, доста от тях са умряли по време пресичането на Атлантическия океан.

Правителството към момента не е разгласило формалния брой на починалите.

Западащата стопанска система на страната кара доста младежи да търсят по-добър живот и да подхващат рискованото пътешестване до Европа. Дори и образованите хора в дребната африканска страна не получават задоволително, с цел да устоят фамилиите си. В Гамбия има висока степен на беднотия, на детска смъртност, липса на инфраструктура, медицински запаси и обучение.

Но някои, които са стигнали да Европа, са се върнали. Те са се обединили в сдружението „ Младежи против противозаконните миграции “.

Сега се надяват да се преборят с рецесията, като образоват младежите на компютърна просветеност.

Основателят на сдружението споделя за прекарванията си покрай гибелта. Според него никой не споделя какво следва, в случай че поемеш по пътя на бягството. „ Това не е верният метод да излезем от рецесията. Ако сме тук, най-малко ще се грижим за децата си “, споделя мъжът.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР