Футболистът на Ливърпул Мохамед Салах отново се върна към корените

...
Футболистът на Ливърпул Мохамед Салах отново се върна към корените
Коментари Харесай

Мохамед Салах вдига училище в родното си село

Футболистът на Ливърпул Мохамед Салах още веднъж се върна към корените си. Египетският национал, който е прочут със своята щедрост, е решил да построи учебно заведение в родното си село Нагриг в Египет.

За това разкри кметът на обитаемото място в провинция Габрия, където Салах израства.

„ Салах сложи своето малко село на интернационалната карта. Той основа благотворителна фондация и ще построи учебно заведение в региона, което ще коства милиони “, разяснява кметът на Нагрик – Махер Шетия.

„ Това е просто едно допълнение към даренията за болничното заведение в град Басиун, където направи вентилационна зала, закупи инкубатори и кола за спешна помощ “, добави той.

Училището на Салах в град Басиун също бе преименувано на „ Индустриална гимназия Мохамед Салах “.

Салах, който по вяра е мохамеданин, е прочут със своята невзискателност и благотворителност. Наскоро фубтолистът на Ливърпул се трансформира в народен воин, откакто вкара решителна дузпа в продължението на международната подготовка с Конго и класира Египет на Мондиал 2018.

След мача локален предприемач пожела да подари първокласна вила на футболиста, само че Салах отхвърли, като го помоли, вместо това той да направи подаяние в родното му село.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР