Футболистът на Байерн Мюнхен Франк Рибери е платил 40 хиляди

...
Футболистът на Байерн Мюнхен Франк Рибери е платил 40 хиляди
Коментари Харесай

Рибери платил 40 хиляди евро, за да намери отбор на брат си

Футболистът на Байерн Мюнхен Франк Рибери е платил 40 хиляди евро през 2010 година на тима Авирон Байоне, с цел да може по-малкият му брат Франсоа да играе там. Това разкри сътрудникът Кристоф Уто, който споделя за случката в биографичната си книга.

Рибери е помолил персонално своя сътрудник Уто да му помогне в намирането на тим на Франсоа.

"Помоли ме да му намеря работа и ми сподели, че ще желае да заплащат най-малко 2500 евро на брат му, с цел да живее добре. Срещнахме се с Авирон Байоне и се разбрахме. 40 хиляди евро като подаяние за клуба, с които да бъдат платени заплатата на Франсоа и квартирата му ", разяснява Уто.

От френския клуб също по този начин потвърдиха пред вестник „ Sud Ouest “ историята на случилото се.

„ Франк Рибери предложи да ни заплати, с цел да може брат му да играе при нас. Първо разговаряхме за сума от порядъка на 33-35 хиляди евро. След това Франк Рибери се срещна с един от членовете на нашия съвет в Капбретон и реализираха съглашение, а в последна сметка дарението възлизаше на 40 хиляди евро, което означаваше, че ние с 2500 месец покривахме заплатата на Франсоа и плащахме наем за неговия дом “, разяснява президентът на Авирон Байоне Жан-Пиер Менар.

В последна сметка братът на Франк Рибери играе единствено три мача през сезона, в който се контузва и приключва кариерата си през 2011 година.

От своя страна най-малкият брат на Рибери – Стивън бе част от академията на Байерн Мюнхен под протекцията на Франк. След като навърши 21 години Стивън мина в тима на Аячо, с който игра в Лига 2. След това игра е Болон, а сега е без тим.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР