Футболистът на Барселона Сержи Роберто подписа едногодишно удължаване на договора

...
Футболистът на Барселона Сержи Роберто подписа едногодишно удължаване на договора
Коментари Харесай

Сержи Роберто преподписа с Барса за още една година

Футболистът на Барселона Сержи Роберто подписа едногодишно удължение на контракта си, като новата му договорка изтича през 2023, потвърдиха от пресслужбата на клуба.

„ Барселона и Сержи Роберто реализираха съглашение за удължение на контракта му до 30 юни, 2023. Откупната уговорка на играча ще бъде 400 млн. евро “, разкриха от каталунците в свое изказване, описвайки 30-годишния футболист като „ същински блауграна “.

Според информациите, Роберто се е съгласил на 60-процентово понижение на заплатата, с цел да остане в отбора. Испанецът ще получава по 5 млн. евро на година, в продължаващите опити на клуба да понижи работните заплати. Дълговете на испанския исполин доближиха 1.3 милиарда евро на старта на предишния сезон, като почти 390 млн. евро са свързани с финансови хонорари на футболисти.

Сержи Роберто към момента не е играл под управлението на Шави Ернандес, откакто контузия на подколянното сухожилие го извади от терените за по-голямата част от миналата акция. След като излезе от школата на Барса Ла Масия, Роберто дебютира с фланелката на „ блаугранас “ през 2011 на 19-годишна възраст. Той има изиграни 316 мача за клуба, като универсалността му е изключително ценена, имайки поради обстоятелството, че е играл както в центъра на полузащитата, по този начин и на десния бек.

„ В този клуб през половината ми живот и се надявам да се любувам още веднъж и да донеса наслада на почитателите “, разяснява той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР