Футболистът на Арсенал, Олександър Зинченко, би преустановил футболната си кариера

...
Футболистът на Арсенал, Олександър Зинченко, би преустановил футболната си кариера
Коментари Харесай

Зинченко: Ако трябва ще отида да се бия на фронта

Футболистът на Арсенал, Олександър Зинченко, би прекратил футболната си кариера и би отишъл да се бие на фронта за Украйна по време на войната с Русия.

" Мисля, че отговорът е явен: ще отида да се удрям ", отговори Зинченко.

Футболистът сподели, че има другари от ученическите години, които сега са на фронта.

" Трудно е да приемеш, че до неотдавна с тях бяхме в едно и също учебно заведение. Играехме футбол в учебния двор или на стадиона, а сега те би трябвало да пазят родината ни ", продължи Зинченко.

" И, почтено казано, това е мъчно за разбиране, само че по този начин стоят нещата. Не можем да се откажем. Знам, че евентуално някои хора си мислят, че за мен е доста по-лесно, откакто съм си в Лондон, а не в Украйна. Наистина се надявам тази война да завърши скоро ", съобщи той.

" Никога няма да забравим какво ни предизвикаха руснаците. Те ни назоваха " братя и сестри ", само че нападението сподели, че няма по какъв начин повече да сме другари с тях. И на това ще науча децата ми, а те ще научат своите. Знам за стотици деца, чиито родители са били убити във войната. Това е недопустимо! "

" Точно в този момент няма по какъв начин да бъда по-горд от това, че съм украинец. Мечтата ми е войната да завърши скоро и да изградим страната си отначало по метода, по който желаеме ", приключи Зинченко.
 Байерн и Нюкасъл имат интерес към Зинченко
Байерн и Нюкасъл имат интерес към Зинченко

Цената му е най-малко 45 млн. евро
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР