Футболът е най-великият спорт създаван някога. Заклетите фенове го обожаваме.

...
Футболът е най-великият спорт създаван някога. Заклетите фенове го обожаваме.
Коментари Харесай

Митът за правилото Един остава или ви вкарваме

Футболът е най-великият спорт създаван в миналото. Заклетите почитатели го обожаваме. Непросветените постоянно ни осъждат: " Как може да отделяш 2 часа за някакъв мач? ", " Нужно ли е да гледаш всяка среща, те играчите са си същите? ", " Как може да има единствено 1 гол и да ти е забавно? "...

Истината е, че колкото и мача да изгледаме - страстта постоянно ще е велика. А играта ще ни е все по този начин непозната. Колкото и да акцентираме, че я разбираме.

Това е чарът ѝ.

Едно от футболните правила изуми необятната общност в последните дни.

" Ако всички полеви играчи на единия тим са отвън терена след маркиран гол, противникът може да стартира от центъра, без да ги чака да се приберат в своята половина ".

Същестува ли в действителност подобен текст?

Реално футболистите не са в противниковата половина. Няма никакви спънки играта да бъде възобновена. Някои експерти поясняват по този метод обстановката. След решаващо попадение в последните минути играчите се втурват да се радват с почитателите или пред тях, поставяйки се пред заплахата голът им да бъде върнат незабавно.

До момента на Мондиал 2018 станахме очевидци на 2 такива обстановки.

Кристиано Роналдо бе огромният воин за Португалия в борбата против Испания (3:3). Неговото точно осъществяване от фаул в самия завършек на мача прати в възторг почитателите на " мореплавателите ". След като топката влетя в мрежата, КР7 и съотборниците му се втурнаха да отпразнуват скъпата точка.



На видеото ясно се вижда по какъв начин един от играчите в алено - Жозе Фонте, е инструктиран да остане в рамките на игралното поле. Той се радва на метри от останалите португалци, които по традиция са наскачали върху Кристиано.

Подобни подиуми видяхме и при трагичната победа на Англия над Тунис (2:1).

Вторият и надвит гол на Хари Кейн падна в добавеното време на срещата. Звездата на Тотнъм се втурна да чества към флагчето за осъществяване на ъглов удар. Непринудената наслада на играчите на " трите лъва " продължи отвън терена и единствено Кирън Трипиър " избави " тима си от унизително равнене.

 Португалия и Испания приключиха 3:3 в шоу на Кристиано Роналдо и Диего Коща
Брилянтен Кристиано Роналдо измъкна Португалия против Испания в представление с шест гола

Двубоят в Сочи приключи 3:3

Медийте на Острова побързаха да измислят скандал сред двамата съотборници в " шпорите " и британския народен тим. Правилото фактически не е познато на необятната аудитория... тъй като не съществува.

" All players must be in their own half of the field of play " (Всички игачи би трябвало да са в СВОЯТА лична половина).

Част от футболните правила на FIFA, която убягва на някои футболисти на Световното състезание. Фонте и Трипиър избавиха своите тимове от гол - колкото и Дон Кихот победи исполини, а не вятърни мелници.

В богата история на обичания ни спорт въпреки всичко има случаи, в които отбори са си патили от несъразмерна наслада.

Такъв е казусът с юношеския тим на Македония (до 16г) през 2015. Съседите ни честват бурно гола във вратата на връстниците си от Гибралтар. Събират се пред аварийна си пейка, само че всеки един от тях е в своето поле (а не отвън игрището)! Макар и на сантиметри от тъчлинията. Гибралтарците се възползват от обстановката и стремително им връщат попадението.



Може да се спори до какъв брой е вярно да бъде подновявана играта и в този случай. В приложения клип виждаме ясно авариен играч на Македония (носи пъстър потник), който също се намира в рамките на игралното поле.

Такъв е футболът. Всеки ден ни изумява.

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР