Фурните за Най-масовото правене на пица Маргарита на открито“, организирано

...
Фурните за Най-масовото правене на пица Маргарита на открито“, организирано
Коментари Харесай

Едно от най-масовите и вкусни благотворителни събития на Варна се завръща

 Фурните за " Най-масовото правене на пица Маргарита навън “, проведено от началник Анатоли Колев, към този момент загряват за 7 септември /събота/ от 11:00 часа на Морска гара. Това е второто издание на благотворителното събитие на един от най-известните майстор-пицари у нас и вицепрезидент на " Българска Асоциация на пицарите “ – Анатоли Колев, и този път се организира под мотото " Деца оказват помощ на деца “.

Ето какво още оповестяват уредниците: Ще чакаме всички искащи деца, а и възрастни, които желаят да се научат по какъв начин да вършат същинска пица с италианско брашно, моцарела и доматен сос, под управлението на началник Колев, да вземат участие в събитието. А ние подсигуряваме, че всички събрани средства от таксата за присъединяване - 10 лв., ще бъдат дарени на Специално учебно заведение за възпитаници с нарушено зрение " Проф. доктор Иван Шишманов “ във Варна. Каузата този път е предизвикана от желанието ни да помогнем на близо 150 възпитаници с голям брой увреждания от 1 до 12 клас в учебното заведение, да имат нови музикални принадлежности, с  които да организират лечението си. Училището разполага с оборудван кабинет по музикална терапия, само че заради спецификата на болесттите на децата, инструментите са към този момент неизползваеми.

Музикалната терапия оказва помощ на учениците с нарушено зрение и голям брой увреждания да развият фината и груба моторика, координацията око-ръка; око-ръка-крак; посоките ляво–дясно, почти, развива метро-ритмичното им възприятие посредством неведнъж повтарящи се метро-ритмични изречения в бързо и постепенно движение. Музиката и ритъмът ги успокоява и им оказва помощ да " виждат “ света по друг от нас, виждащите, метод. Много от тези деца са невербални или с отзивчиви проблеми и докосването до музикалното изкуство им оказва помощ да се почувстват разбрани. Защото музиката е повсеместен език, в него няма потребност от думи, безапелационен е шефът на учебното заведение Жулиета Петкова.

Най-масовото правене на пица Маргарита - втора част, няма по какъв начин да се случи без общителното подпомагане на заведения за хранене " Стария Чинар “, които ще дадат и ваучери за наградени в лотария участници в края на събитието. Истинските италиански брашна " 5 сезона “, с които работи началник Колев, и доматения сос за пица " Мути “, и този път ще бъдат предоставени безплатно, благотворително е обезпечена и вкусната италианска моцарела, без която пиците не са същите. 

Специално за благотворителното събитие на началник Колев, от Германия идва гост-готвачът Атанас Вутов, с който всеки искащ ще може да направи неустоми бургери, каквито обичат някои от най-известните в света звезди. Атанас Вутов е от София. Запалва се по кулинарията, макар че е приключил друго, и през 2011 година стартира да обикаля Европа - Дания, Кипър, Гърция, Испания, Германия и Австрия. Получава невероятния късмет да готви в звездния ресторант на господин Алфонс Шубек за ФК " Байерн Мюнхен “, за Никол Шерцингер, за Роби Уилямс, за Наоми Кембъл и " Ангелите “, за Арнолд Шварценегер и други мега звезди. От тогава до в този момент, Атанас Вутов се развива в гурме кухнята и от края на годината ще е в един от топ 5-звездните хотели в Австрия.

Първото издание на " Най-масовото правене на пица Маргарита навън “, проведено от началник Колев се организира на 15 декември предходната година по време на " Улицата на готвачите “, а със събраните 1200 лв. бяха закупени и дарени артикули за топъл обяд всяка събота в продължение на три месеца на обществената кухня на Духовно-просветен Център " Св. Архангел Михаил “ във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР