Фурмите вероятно са едно от най-сладките храни на планетата. Но

...
Фурмите вероятно са едно от най-сладките храни на планетата. Но
Коментари Харесай

Ето защо трябва да внимавате с похапването на фурми

Фурмите евентуално са едно от най-сладките храни на планетата. Но даже те, които се смятат за едни от най-здравословните плодове, имат странични резултати. Предвид високите равнища на захар, които съдържат, човек би трябвало да ограничи потреблението им, с цел да избяга от високата кръвна захар.

Въпреки, че фурмите са богати на фибри, които са помощници в задачата намаляване, има няколко фактора, които ги вършат неособено подобаваща храна за намаляване. Всеки артикул, който е с ниска енергийна компактност (калории на грам), играе значима роля, с цел да ви помогне да отслабнете, без да ви дава прекалено много калории.

Но сюжетът е друг в тази ситуация с фурмите. Те са с съвсем двойно по-голяма енергийна стойност от тази на други храни с ниска енергийна компактност. Фурмите също са с високо наличие на калории спрямо множеството други плодове.

Високото наличие на нишки във фурмите е известно с непобедимата си дарба да предотвратява сърдечни болести и диабет вид 2. Влакната не са нищо друго с изключение на растителни въглехидрати, които не се смилат в тялото. Тези неразградени въглехидрати спомагат за поддържането на гладкото придвижване на червата. Когато приемате прекомерно доста фибри обаче, те водят до болки в стомаха.

Храните с високо наличие на фруктоза спомагат за стомашния газ, а фурмите са добре известни с високото си наличие на плодова захар.

Храните с високо наличие на фибри могат да причинят и диария. В случай, че имате навика да добавяте прекалено много фибри в диетата си, има шансове да си докарате разстройство на стомаха.

 Фурми

За здравето на зъбите качеството и количеството на захарните храни не е толкоз притеснително спрямо честотата, в която консумирате такива артикули. Затова внимавайте за този сериозен непряк резултат от фурмите.

За бебетата фурмите са необикновено сложни за мелене. Когато техните зъби и вътрешности към момента не са задоволително мощни, с цел да се хранят с плодове като фурмите, най-хубавото, което можете да извършите, е просто да не давате на бебока си сходни съставки.

Фурмите са сладки, вкусни и много примамливи, само че потреблението им би трябвало да е умерена - до 4 броя дневно, с цел да се радвате на положително здраве.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР