Фурмите са основен продукт в кухнята на Близкия изток. В

...
Фурмите са основен продукт в кухнята на Близкия изток. В
Коментари Харесай

Защо да заменим захарта с фурми

Фурмите са главен артикул в кухнята на Близкия изток . В Турция се счита, че бременните дами би трябвало да хапват плода поради питателните му свойства. През последните години се наложи наклонността здравословният плод да се употребява като сурогат на рафинираните захари , написа " Дейли Сабах ".

Те са освен отлично, бързо и сладко решение, само че също по този начин са богати на хранителни субстанции и значими минерали , като магнезий, желязо, калций и калий. В съпоставяне с бананите, фурмите имат по-високо наличие на калий на грам и могат да се конкурират с богатите на антиоксиданти ябълки и грозде като суперхрана . Ако се притеснявате за наличието на захар в тях като диабетик, изследванията демонстрират, че те не провокират обилни скокове на глюкозата в кръвта - макар че постоянно първо се консултирайте с вашия доктор по отношение на типа и количеството фурми.

Съществуват доста типове фурми - от по-меки и твърди до по-сочни, заради което някои от тях са по-подходящи за заместители на захарта в рецептите.

Фурмите Medjool са евентуално най-разпространеният и употребяван тип фурми в света. Те са по-меки спрямо други, като да вземем за пример фурмите от тория, което улеснява превръщането на фурмите Medjool в паста, която може да се употребява в сладкиши, бисквити и други сходни.
Поради по-големия им размер спрямо другите фурми и присъщата им сочност е по-малко евентуално да се нуждаят от прибавяне на течност за по-лесна обработка.

Фурмите Deglet Noor да вземем за пример са малко по-сухи и не толкоз сладки. Те са подобаващи за леки закуски, защото са по-малко кашави от по-меките сортове, само че заради сухотата на кората им може да желаете да ги оставите да починат в малко вода, преди да ги преработите на паста.

Когато става въпрос за фурми, това са двата съществени сорта, само че има и доста други. Може да се окаже, че е мъчно да се разграничат типовете. Етикетите също могат да бъдат подвеждащи, само че правилото е да се придържате към по-мекия тип, тъй като колкото по-суха е фурмата, толкоз по-трудно ще се готви с нея.

Най-лесният метод за подготвяне на паста е да прекарате фурмите през кухненски робот или блендер, откакто сте ги почистили от костилките.
Ако забележите, че блендерът ви се затруднява да направи частите по-малки и гладки, прибавете няколко супени лъжици вода в сместа. Редовно остъргвайте стените и натискайте по-големите части, с цел да сте сигурни, че сместа е гладка. Ако се съхранява в херметически затворен съд, пастата от фурми може да издържи до две седмици.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР