Фургон на строителната фирма „АЙ ДИ ЕЛ” ЕООД разбуди любопитство

...
Фургон на строителната фирма „АЙ ДИ ЕЛ” ЕООД разбуди любопитство
Коментари Харесай

Фургон на строеж кацна на улица в центъра на Пловдив- Законен ли е той?

Фургон на строителната компания „ АЙ ДИ ЕЛ” ЕООД разбуди любознание у живеещите в покрайнината. Читателка на TrafficNews алармира за казусът, който основава въпросният градеж, съпроводен с фургон. Той се намира на улица „ Плевен” 6 и съгласно нея присвоява тротоарната част, като тук идва въпросът - Законно ли е това?

„ Преди 3-4 месеца изникна нов строителен обект, като той присвои тротоарната част на самата улица, тъй че да не могат да минават пешеходци, а инцидентно в случай че си паркираш колата, да не може да излезеш от нея. Все си мислех, че при възможна инспекция от страна на Община Пловдив, ще създадат забележка на самата компания, да освободи тротоара, само че уви такава очевидно няма.

Преди дни същата компания реши, че може да си сложи и префабрично офисче по средата на пътя, защото никой не ги обезпокоява. Силно се колебая да имат позволение за заграбване на тротоара, а още по-малко за слагане на офис на измежду улицата”. Това показа нашата читателка.

Медията ни се свърза с кмета на регион „ Централен” Георги Стаменов, като той сподели, че е направил инспекция по случая и е видял, че въпросната компания има позволение и заплаща тротоарно право. Фургонът, който извършва ролята на офис, ще бъде подложен там краткотрайно, защото сега строителите построяват подземният паркинг, който ще се намира под цялата постройка. Когато те стигнат до „ кота нула”, будката ще бъда вътре в личния парцел на компанията.





Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР