Функцията на обществен доставчик вече е премахната, уточни той. От

...
Функцията на обществен доставчик вече е премахната, уточни той. От
Коментари Харесай

Експерт обясни за промяна на цената на тока и нощната тарифа за е...

Функцията на публичен снабдител към този момент е отстранена, посочи той. От 1 юли Министерският съвет ще дефинира базова цена на електрическата енергия.

Това не води до смяна за самите семейства, уточни икономистът. На този стадий обаче не може да се каже какви ще бъдат обезщетенията, както и дали ще има нощна цена, означи Стайков. По думите му са налице спекулации, догадки и догатки в условия на изчезнала информация.

Такава промяна, в подобен мащаб, в този бранш не е била правена до момента, само че месеци преди самата смяна не знаем какво се случва, разяснява Калоян Стайков.

Относно базовата цена, която ще дефинира държавното управление, той съобщи, че цената е една за всички, а по-късно КЕВР ще може да дефинира обезщетения.

" Няма да имаме генерална смяна. Почти нищо не се трансформира за семействата. Мен не ме интересува кой ми дефинира цената, интересува ме каква ми е сметката. Дали дефинира Министерски съвет, или КЕВР – няма значение. Важно е каква е цената. Оттам нататък КЕВР може да дефинира разнообразни обезщетения за другите консуматори. ", сподели Стайков.

 

Как ще се отрази на хората либерализацията на цената на тока?

 

Най-големия проблем той вижда в " неналичието на данни на микрониво ", за жилищния фонд и приходите на семейството, което живее в съответното жилище. Няма и разбор доколко енергийната беднотия се припокрива с подоходната беднотия.

 

" Очевидно приходите към момента са ниски, което към момента основава проблеми с посрещането на всички разноски от едно домакинство. ", счита специалистът.

Въглищните централи ще се оправят мъчно в тази обстановка. Ако няма държавна помощ и финансови механизми за подкрепяне, то спадът при тях ще продължи, сподели още Калоян Стайков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР