ФСБ, Следственият комитет и Министерството на вътрешните работи са предотвратили

...
ФСБ, Следственият комитет и Министерството на вътрешните работи са предотвратили
Коментари Харесай

Москва предотврати опит на украинските спецслужби да убият Маргарита Симонян и Ксения Собчак

ФСБ, Следственият комитет и Министерството на вътрешните работи са предотвратили подготовката на нападение от страна на украинските специфични служби против Маргарита Симонян, началник на медийната група " Россия Сегодня " и RT и блогърката Ксения Собчак. Това собщиха от Федералната слуба за сигурност (ФСБ), написа " Гласове ".

" Федералната работа за сигурност на Руската федерация, взаимно със Следствения комитет и Министерството на вътрешните работи на Русия, предотврати подготовката от страна на украинските специфични служби на нападение против Маргарита Симонян, основен редактор на телевизионния канал RT и интернационалната осведомителна организация " Россия Сегодня ". Според наличната информация се е подготвяло и убийството на Ксения Собчак ", обявиха от министерството, представени от съветските медии.

По данни на специфичната работа предходния ден в Москва и Рязанска област са арестувани членове на неонацистката формация " Параграф-88 ", които са провели разузнаване " на адресите на работа и престояване " на Симонян и Собчак.

" В хода на следствените дейности те потвърдиха подготовката на покушения по напътствие на СБУ против заплащане от 1,5 млн. рубли за всяко ликвидиране ", допълват от ФСБ.

В момента се организират нужните оперативно-издирвателни и следствени дейности.

" От арестуваните бяха конфискувани автомат " Калашников ", 90 патрона, ножове, медни палки, гумени палки, белезници, емблеми и флагове с нацистки знаци, нацистка литература, както и информационно съоръжение и компютри с информация, потвърждаваща незаконните им планове ", обявиха от специфичната работа. Разследващият комитет възнамерява да образува произвеждане против нападателите " за екстремистка и терористична подготовка ".

Задържаните са признали, че са подготвяи убийството на двете журналистки. По думите им, са им били обещани по 1,5 млн рубли за всяко ликвидиране.

Създателят на неонацистката формация, на който украинските спецсужби поръчали убийствата на Симонян и Собчак, разказал че персонално той е разузнавал къде живеят двете журналистки, за което получил пари. След това трябвало да получи и оръжие, само че бил хванат преди този момент да се случи.

Опитът за нападение беше коментиран и от самата Симонян:

" ФСБ взаимно с Министерство на вътрешните работи и МК задържаха група, която е подготвяла моето ликвидиране по поръчка на Украйна. Следеше ме, знаеше всичките ми адреси. Работете, братя! " - написа ръководителката на осведомителната организация " Россия сегодня " в Telegram.

Опити за ликвидиране на съветски публицисти

Това не е първият опит на украинските служби за сигурност да убият известни съветски публицисти. През пролетта на предходната година ФСБ заяви за задържането на шестима членове на неонацистката терористична организация " Националсоциализъм/Бяла мощ " - съветски жители, които са възнамерявали да убият журналиста от Владимир Соловьов по напътствие на Украинската работа за сигурност.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР