Фризьорските салони ще бъдат сред малките предприятия, които ще отворят

...
Фризьорските салони ще бъдат сред малките предприятия, които ще отворят
Коментари Харесай

Дребният бизнес в Гърция се връща към работа

Фризьорските салони ще бъдат измежду дребните предприятия, които ще отворят още веднъж през май и юни в Гърция с облекчение на рестриктивните мерки от държавното управление, съобщи държавният представител.

Премиерът Кириакос Мицотакис ще разгласи проекта във вторник, сподели Стелиос Пецас пред кореспонденти, като добави, че рестриктивните мерки ще бъдат отстранени последователно, с цел да може да се оцени въздействието върху публичното здраве.

Малкият бизнес, като фризьорски салони, ще бъде първият отворен при строги условия за дистанцираност, до момента в който по-големите предприятия, заведения за хранене и църкви ще отворят порти по-късно, сподели той.

Гърция наложи строги ограничаващи ограничения на 23 март, като затвори учебни заведения, хотели, кафенета, музеи, археологически обекти и множеството магазини и заведения за хранене.

Наредбите са в действие до 4 май, а Пецас в понеделник изиска синдикатите да отсрочат шествията в петък за Празника на труда по здравословни аргументи.

Супермаркетите, банките и заведенията за хранене за доставка на храна са измежду дребното бизнеси, които към момента работят, а гърците би трябвало да осведомят управляващите, когато напущат домовете си заради нужда или рискуват санкции.

Страната чака националното произвеждане да спадне с сред 5 и 10 % поради коронавирусната рецесия.

Загубата на доходи от туризъм е съществена част от това стесняване, защото секторът съставлява към една четвърт от стопанската система.

Някои хотели могат да се отворят още веднъж от края на юни, според от съществуването на превоз, съобщи Пецас.

Досега Гърция е записала 135 смъртни случая, като 46 души са към момента в интензивни отделения. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР