Френското военно информационно списание Air&Cosmos интересен материал, в който разкрива

...
Френското военно информационно списание Air&Cosmos интересен материал, в който разкрива
Коментари Харесай

Air&Cosmos: Новият руски далечен бомбардировач ще е тип „летящо крило”

Френското военно осведомително списание Air&Cosmos забавен материал, в който разкрива някои механически детайлности за перспективния съветски аероплан за далечната авиация ПАК ДА. Авторите на обявата означават, че състезанието за основаване на новия летателен уред е разгласен още преди 10 година и е извоюван от КБ „ Туполев”. В идващите три години е основан ескизен план на „ произведение 80”, утвърден напролет на 2013 година и още през декември е подписан контракт за основаване на механически план ПАК ДА.

Air&Cosmos обръща внимание на забавен миг: Проектът ПАК ДА съставлява „ летящо крило” с маса 145 тона и потребен товар от 30 тона. Авторите означават, че масата му е се намира сред Ту-22М3 (124 тона) и Ту-95МС (185 тона). „ Изделие 80” е съвсем двойно по-лек и от стратегическия ракетоносец Ту-160, имащ маса 275 тона.

Френското издание акцентира, че ПАК ДА ще лети с дозвукова скорост, а далечината на полета му ще доближава 15 000 км без дозареждане.

Бомбардировачът ще бъде с два мощни турбореактивни многовални мотори с двигателна сила по 23 тона всеки. Те ще бъдат издигнати с потребление на технологиите на газгенератора. Най-вероятно това ще е НК-65 на моторния цех в град Куйбишев.

Като поанта Air&Cosmos оповестява, че поради обновяване на програмата за строителство на Ту-160М2, началото на основаване на ПАК ДА ще бъде отсрочено най-малко с 5 година, до момента в който са на въоръжение Ту-95МС.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР