Френското външно министерство заяви, че заедно с европейски и украински

...
Френското външно министерство заяви, че заедно с европейски и украински
Коментари Харесай

Франция, заедно с ЕС, създава трибунал за войната с Украйна

Френското външно министерство съобщи, че дружно " с европейски и украински сътрудници " стартира работа по основаването на специфичен арбитражен съд , който ще накаже виновните за съветската експанзия против Украйна, оповестява Руската работа на Би Би Си

" Борбата против безнаказаността за закононарушения, осъществени в Украйна след съветското нахлуване, е приоритет за Франция. Ние мобилизирахме сили, с цел да подкрепим както украинската правосъдна система, по този начин и Международния углавен съд, които са способени да организират безпристрастни и самостоятелни следствия, тъй че тези виновните за тези закононарушения са изправени пред правораздаването ", се споделя в уеб страницата на френското външно министерство

От министерството потвърдиха, която сподели предния ден, че работата на специфичния арбитражен съд допуска допустимо най-широк консенсус в интернационалната общественост.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предложи д а се сътвори профилиран интернационален съд, който да и да употребява с цел да помогне за възобновяване на страната, заяви " Блумбърг ".

Във видеообръщение, оповестено в Туитър, фон дер Лайен показва още, че Европейски Съюз ще " откри законни способи " да употребява средствата, иззети от Русия , за подкрепяне финансирането на възобновяване на Украйна.

Съюзът блокира общо 300 милиарда евро в запасите на Централната банка на Русия и замрази активи в размер на към 19 милиарда евро, държани от глобени съветски предприемачи.
 Войната в Украйна е нанесла вреди за 600 милиарда евро, пресметна Европейска комисия
Войната в Украйна е нанесла вреди за 600 милиарда евро, пресметна Европейска комисия

Загинали са над 100 000 украински военни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР