Френското сатирично издание Шарли ебдо изрази възмущението си от нападението

...
Френското сатирично издание Шарли ебдо изрази възмущението си от нападението
Коментари Харесай

Шарли ебдо осъди атаката срещу Салман Рушди

Френското сатирично издание " Шарли ебдо " изрази възмущението си от нападението против писателя Салман Рушди , съобщи Франс прес.

През 2015 година редакцията на изданието стана цел на терористичен акт, осъществен от симпатизанти на " Ислямска страна ", в който починаха 12 души, измежду които доста членове на публицистичния екип.

" Нищо не оправдава издаването на една фетва, на една на смъртна присъда ", се споделя в коментар на " Шарли ебдо ". В публицистична публикация Рис, който е основен редактор на изданието и един от дребното оживели в атентата от 2015 година, разкритикува остро " посредствените религиозни лидерчета, които са кръгла нула в интелектуален проект и които неведнъж са невежи в културен проект " и които в този момент нападат свободата на мисълта и на словото, тъй като тези две неща са опасност за въздействието и въздействието, което тези хора имат върху съзнанието на почитателите си.

Вече бе обявено, че полицията в щата Ню Йорк, където бе осъществено нападението против Рушди, е идентифицирала обвинения за офанзивата като 24-годишен мъж от Ню Джърси. На брифинг за медиите бе обявено, че той се споделя Хади Матар и е разполагал с пропуск за събитието, на което бе осъществена офанзивата. Предполага се, че Матар е работил самичък, само че все пак ще бъдат направени спомагателни инспекции, с цел да е несъмнено, че той няма съучастници. От мястото на престъплението е конфискувана раница, полицията е поискала и издаване на заповеди за претършуване по отношение на нападението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР