Френското предложение е най-лошото за Македония. В основата на проблема

...
Френското предложение е най-лошото за Македония. В основата на проблема
Коментари Харесай

Мендух Тачи: Македонците трябва да приемат това, което казва България

Френското предложение е най-лошото за Македония. В основата на казуса на Северна Македония във връзка с напредъка на договарянията в Европейски Съюз е наклонността на славянските македонци. Провокациите по отношение на България, съгласно мен, носят главната виновност за тази обстановка - българите са наричани " фашисти и нацисти " . Това съобщи при гостуването си в предаването Top Story водачът на Демократичната партия на албанците (ДПА) в районен съд Македония Мендух Тачи .

Видях, че в документа, препоръчан от Макрон, главен акцент е подложен върху езика , а останалото е рамка.

Българският и македонският са доста близки езици и хората се разбираме между тях, сподели Тачи.

Според него, българите постоянно са имали позитивен метод.

„ Албанските политически сили са сполучливи, тъй като успяхме да смекчим тона на македонския политически фактор . Аргументът, който използваме измежду жителите е, че всички одобряваме тяхната еднаквост, само че единственият верен път е в Европейски Съюз ” , добави Тачи.

По отношение на острите мнения на албанския министър председател Еди Рама, който упрекна България, че държи като заложници Северна Македония и Албания , а Европейски Съюз следи безучастно, Хашим Тачи съобщи, че главната работа на премиера е да се грижи за албанците вътре в страната и по-късно за тези в чужбина.

„ Ние, албанците от някогашна Югославия, освен имаме еуфорично предпочитание да живеем с Албания , само че и политиката е такава ”, сподели той.

Тачи дефинира сръбския президент Александър Вучич като „ най-гъвкавия политик на Балканите ” , само че акцентира, че държанието му не трябва да се подтиква.
„ Когато в Македония има етнически македонци, когато имаме Сърбия, която отхвърля да наложи наказания, това е отговорът за славяните, където и да се намират те ”, сподели политикът, съгласно който наклонността на славомакедонците е в основата на казуса в Северна Македония.

" Очакваме толерантността на Европейски Съюз да бъде същата като през 2005-2007 година, само че спорът в Украйна сподели, че нещата стартират да стават по-сериозни. " - сподели той.
Единственият позитивен резултат за Албания и Северна Македония на европейската среща на върха беше приемането им на масата на съвета със статут на наблюдаващи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР