Френското правосъдие започва разследване на предизборните кампании на президента Еманюел

...
Френското правосъдие започва разследване на предизборните кампании на президента Еманюел
Коментари Харесай

Френската прокуратура разследва предизборните кампании на Макрон

Френското правораздаване стартира следствие на предизборните акции на президента Еманюел Макрон от 2017 година и 2022 година, съобщи Българска телеграфна агенция. Прокурори от Париж оповестиха през вчерашния ден, че ще изследват въпроса дали той е употребявал нелегално услугите на американската консултантска компания " Маккинзи ", която се проверява за данъчни нарушавания във Франция от края на март.

Според отчет до френския Сенат от средата на същия месец, " Маккинзи " не са плащали налози в страната за последните 10 години. Базираната в Съединени американски щати компания упорства, че е работила в границите на закона.

Случаят притегли вниманието преди тазгодишните президентски избори, довели до преизбирането на Макрон на 5 май, откакто стана ясно, че държавните разноски за външни консултанти са се нараснали доста през първия мандат на президента. Разследването на акциите на Макрон е учредено на подозрения за погрешно ръководство на сметките за тяхното образуване, както и на изказвания за подбудителство и подкрепяне на преди всичко състояние. Прокурорите ще ревизират дали Макрон е описал всички консултантски услуги, осъществени от " Маккинзи " във финансовите документи от акцията.

Разходите за предизборни акции във Франция имат позволен предел за равнопоставеност сред претендентите. Освен това обект на следствието ще бъде дали " Маккинзи " са получавали предимство от държавното управление при възлагане на консултантски контракти и има ли случаи, когато това да е водило до насрещно облагодетелстване от Макрон и неговия екип.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР