Френското правителство съобщи, че ще разположи повече от 95 хил.

...
Френското правителство съобщи, че ще разположи повече от 95 хил.
Коментари Харесай

Франция засилва мерките за сигурност: Над 95 хил. полицаи охраняват новогодишната нощ заради риск от атентат

Френското държавно управление заяви, че ще разположи повече от 95 хиляди полицейски и военни чиновници за празненствата в навечерието на Нова година поради нараснала " терористична опасност ", съобщи Агенция Франс Прес. Само в Париж, където се чакат до един милион празнуващи на Шанз-Елизе, два пъти повече от предходната година, ще бъдат обезпечени 6000 чиновници на силите за сигурност, които да поддържат реда.

Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен показа, че разполагането на сили в навечерието на Нова година, е стимулирано от подтекста на нараснала терористична опасност заради спора в Израел и Палестина.

" По улиците на столицата се чакат повече хора, в сравнение с предходната година, поради спомагателните тържества по случай 2024 година като година на летните олимпийски и параолимпийски игри в Париж ", сподели Дарманен.

Силите ще включват 90 хиляди служители на реда или жандармеристи, 5 хиляди членове на антитерористичния боен контингент интервенция " Сентинел ", както и мобилни елементи. В някои региони на Париж ще бъде въведена възбрана за продажба на алкохолни питиета. Няма да бъдат позволени никакви политически демонстрации.

Хората ще бъдат проверявани, преди да получат достъп до периметъра на празненствата към Шанз-Елизе, и ще им бъде неразрешено да носят какъвто и да е предмет, който може да се употребява като оръжие.

" За наблюдаване ще се употребяват дронове, а френските разследващи служби ще бъдат сложени в положение на висока подготвеност ", посочи Дарманен.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР